UFC

Valentina Shevchenko krivi suca Jasona Herzoga za poraz od Grasso: ‘Potrošite toliko energije, onda se on umiješa‘

Valentina Shevchenko

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
U oba primjera koja je navela postoji razlog zašto se Herzog umiješao, tako da Valentina jednostavno nije u pravu

Na UFC 285 priredbi Valentina Shevchenko je izgubila pojas, te joj je Alexa Grasso nanijela prvi poraz nakon gotovo šest godina. Prije toga je izgubila od Amande Nunes 2017. godine, nakon čega je rutinski rješavala protivnice i branila svoj pojas u muha kategoriji.

No, vladavini je došao kraj jer ju je Grasso završila ‘‘submissionom‘‘ u četvrtoj rundi, čemu je prethodio loše bačen ‘‘spinning back kick‘‘ od strane Valentine, prilikom čega joj je Grasso uzela leđa. Međutim, Valentina suca Jasona Herzoga vidi kao jednog od krivaca:

‘‘Teško je reći da nisam trebala baciti taj ‘spinning back kick‘. To je vrlo snažan udarac, vrlo je jak. Puno puta sam došla do nokauta koristeći taj udarac. To je samo situacija. U četvrtoj rundi se ne osjećate svježe kao u prvoj, a neki potezi suca su doprinijeli da se osjećam umornije‘‘, započela je Valentina u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Jason Herzog je sudio moje posljednje dvije borbe. U onoj protv Taile Santos sam bacila udarac i uzdrmala ju, no on je zaustavio borbu i pustio ju da se oporavi. A u ovoj borbi, ja sam bila u parteru i pogađala sam snažne udarce dolje. Bila sam joj u gardu odakle sam pogađala, ali on je odlučio podići nas na noge. Potrošite toliko energije, onda se on umiješa‘‘, objasnila je.

Što se tiče borbe protiv Santos, Valentina je nakon tog udarca pogodila Tailu u genitalije zbog čega je borba morala biti zaustavljena. U ovoj borbi protiv Grasso, Valentina je bila u gardu gotovo dvije minute bez da je imala namjeru proći u gard ili slično, tako da je borba bila pasivna. U oba primjera je Herzog intervenirao s razlogom.

Linker
26. travanj 2024 20:15