UFC

(VIDEO) ‘Brate, nesalomljivi smo, prošli smo i gora vremena!‘: Pogledajte kako Merab i Topuria hrabre jedan drugog

Merab Dvalishvili (lijevo) i Ilia Topuria (desno)

 Screenshot (setanta Sports)
Dvojica aktera UFC 298 eventa zajedno su prošli mukotrpan proces skidanja kilaže

Nerijetko profesionalni MMA borci ističu kako je proces skidanja kilaže teži od same borbe. Brojni su borci koji skidaju ekstremnu količinu kilograma kako bi nastupili u određenoj težinskoj kategoriji, a time zapravo narušavaju svoje zdravlje i nerijetko otkazuju mečeve zbog zdravstvenih problema.

Unatoč svemu, ova praksa je ustaljena i svi borci (osim većine teškaša) skidaju kilažu uoči svojih nastupa. Često svjedočimo kadrovima koji nam prezentiraju patnju kroz koju prolaze borci tijekom skidanja kilaže, a Setanta Sports podijelila je nekoliko kadrova na kojima možete vidjeti Iliju Topuriju i Meraba Dvalishvilija tijekom tog procesa.

‘‘Brate, mi smo nesalomljivi, prošli smo i kroz gora vremena.‘‘, poručuje Merab na početku videa, a zatim slijede ohrabrujuće riječi od strane Topurije.

‘‘Naravno, Merabe! Ovo je ništa, ovo je dar Božji! Ovo je naša šansa da se borimo za naše snove. Zašto ne bismo izdržali ovu patnju? Ovo je dvodnevni problem, a nakon toga slavimo!‘‘, dodao je Ilia.

Podsjećamo, obojicu večeras čekaju nastupi na UFC 298 eventu. Merab Dvalishvili tražit će desetu uzastopnu pobjedu u UFC-ovom kavezu, a protivnik će mu biti Henry Cejudo. Porazi li bivšeg prvaka, Merab će zasigurno izboriti napad na titulu prvaka u UFC-ovoj bantam kategoriji.

Neće Merabu biti lako. Henry Cejudo fantastičan je borac, a dojam je da se Merab podosta mučio sa samim skidanjem kilaže. Društvenim mrežama kruži kraći intervju koji su odradili Bobby Green i Merab nedugo nakon službenog vaganja. Ispijeno lice i vidno iscrpljeni Merab mučio se kako bi pokušao nešto izgovoriti, a mnogi se pitaju ‘‘Kome su potrebni takvi intervjui?‘‘. Ipak, Merab je na ceremonijalnom vaganju izgledao energično i osvježeno, a ne sumnjamo da će tako izgledati i u kavezu.

Ilia Topuria predvodit će UFC 298 event zajedno s Alexanderom Volkanovskim, a ulog je titula prvaka u perolakoj kategoriji. Topuria se sa skidanjem kilaže mučio manje nego Merab, ali nije ni njemu bilo lako.

Na kraju krajeva, dva Gruzijca večeras će biti na jako teškim ispitima, ali zajedno su prošli kroz ‘‘najveću torturu‘‘ i spremni su pružiti nove sjajne nastupe u kavezu.

‘‘S tobom sam brate i zajedno ćemo slaviti!‘‘, rekao je Merab svome gruzijskom ‘‘bratu‘‘, ali nešto će se ipak pitati Volkanovskog i Cejuda također.

Video Setante Sports možete pogledati ispod ovog teksta.

Linker
26. travanj 2024 10:24