UFC

(VIDEO) Sve je spremno za spektakularni UFC 298! Pogledajte posljednja sučeljavanja boraca

Alexander Volkanovski (lijevo) i Ilia Topuria (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Svi akteri UFC 298 eventa uspješno su se izvagali, a zatim su odradili i ceremonijalno vaganje

Nerijetko veliki UFC-ovi eventi naiđu na probleme tijekom službenog vaganja. Netko od boraca ne uspiju skinuti kilažu za kategoriju u kojoj je borba dogovorena, a svjedočili smo situacijama gdje su se i otkazivali mečevi zbog problema sa skidanjem kilaže.

Srećom, UFC 298 nije naišao na takve probleme. Svi borci uspješno su jučer odradili službeno vaganje, a jedina promjena dogodila se vezano za meč između Marcosa Rogerija de Lime i Justina Tafe. Tafa je zbog kasne ozljede otkazao nastup u Anaheimu, ali stvar je spasio njegov brat Junior uskočivši na ‘‘short notice‘‘.

Čak je i Paulo Costa odradio vagu bez problema. Svi se sjećaju situacije uoči njegovog meča s Marvinom Vettorijem gdje je Costa nekoliko puta postavljao raznorazne uvjete, a od borbe koja je bila ugovorena u srednjoj kategoriji, došlo se do meča u poluteškoj kategoriji. No, ovaj put je Costa svoju dužnost odradio ozbiljno i profesionalno, a večeras ga čeka meč s Robertom Whittakerom, bivšim prvakom UFC-ove srednje kategorije.

Nekoliko sati nakon što su borci odradili službeno vaganje, došao je red na uistinu posljednju dužnost uoči samih nastupa. Radi se o ceremonijalnom vaganju na kojem borci izađu pred publiku, stanu na vagu, a zatim odrade sučeljavanja.

Ta sučeljavanja uglavnom su prošla u mirnom tonu. Između Alexandera Volkanovskog i Ilije Topurije osjete se manje tenzije, ali obojica su profesionalci i sve će razriješiti unutar oktogona.

‘‘Spreman sam, svjedočit ćete povijesti!‘‘, poručio je Topuria, dok je Volkanovski istaknuo kako se Topuria ‘‘raspadao‘‘ na konferenciji za medije, a ‘‘raspadat će se‘‘ i u kavezu.

Merab Dvalishvili i Henry Cejudo pružili su nam jako energično sučeljavanje. Obojica su više nego željni borbe, a sam Merab po naravi je takoreći ‘‘hiperaktivan‘‘ i uvijek prepun energije. Naravno, odradili su ‘‘face off‘‘ bez ikakvih ekscesa.

Geoff Neal također djeluju vrlo motivirano i spreman je ‘‘utišati‘‘ Iana Garryja, iako je Irac puno tiši nego što je nekoć bio. Neal se jako odlučno unio u lice Iana Garryja i sigurno nas čeka sjajan meč.

Kompletnu snimku ceremonijalnog vaganja možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
26. travanj 2024 16:54