UFC

(VIDEO) Israel Adesanya lakirao je svoje nokte i izazvao podijeljene reakcije: ‘Moji nokti su svježi‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove srednje kategorije pažnju privlači na različite načine

Sve smo bliže vikendu i UFC 271 priredbi. U noći sa subote na nedjelju, Israel Adesanya ponovno će se obračunati s Robertom Whittakerom. Izzy je u desetom mjesecu 2019. godine savladao Whittakera nokautom u drugoj rundi. Tom pobjedom, Adesanya je došao do pojasa u srednjoj kategoriji, a triput ga je uspješno branio nakon toga. Ipak, Whittaker i njegovi treneri najavljuju razne inovacije, napredak i najbolju verziju Whittakera do sada.

Sve to, naročito ne zabrinjava Adesanyju. Izzy tvrdi kako je i on napredovao od prvog obračuna te da se Whittaker vara ako misli da ga može pobijediti na isti način kao što je to učinio Jan Blachowicz prošle godine.

Mora se priznati kako Adesanya uistinu djeluje nepobjedivo unutar srednje kategorije i svakom borbom pokazuje napredak. Što se inovacija tiče, Adesanya će u revanš s Whittakerom ući s još jednom zanimljivom inovacijom. Ipak, ne radi se o nečemu što će utjecati na njegovu izvedbu, no izazvalo je podijeljene reakcije fanova. Naime, Izzy je odlučio lakirati i srediti svoje nokte na rukama i nogama. Naravno, radi se o estetskom detalju koji se veže uz ljepši spol, a nikako uz UFC borce.

Ipak, ponekad UFC borkinje (ali i borci), nokte lakiraju kako bi spriječili daljnje pucanje, a nekada čak prikrivaju i gljivice koje pokupe od velike količine vremena koju provedu na tatamiju. Međutim, Adesanya tvrdi da su njegovi razlozi drukčiji, a u prvoj epizodi UFC-ova Embedded serijala, otkrio je zašto je došlo do lakiranja noktiju.

''Moji nokti su svježi. Ako ćete ih stavljati nekome u lice ili na nečija usta, ružno je ne obojati ih. Ovo je pomoderno, ima vibru i zovem ih 'Udari ih u lice, pošalji ih u svemir (Kick em' in the face, send them to space)'''.

Reakcije fanova na društvenim mrežama poprilično su podijeljeni. Dok neki govore kako ne vide ništa čudno i problematično u ovom činu, naravno da postoji i druga strana koja se zgraža. Jedan od fanova napisao je kako je mnogima zasigurno uznemiravajuća činjenica da ih čovjek koji sređuje nokte zapravo može prebiti. Ipak, jedan od pratitelja vukoje.mma stranice na Instagramu, možda je dao i najbolji komentar na sve ovo.

''Pa što, neopisivo više zabrinjava me tip koji pije pivo iz tenisica nepoznatih ljudi.''

Naravno, aludirao je na Taija Tuivasu i njegov poznati ''shoey''. Oba borca, Tuivasa i Adesanya, nastupit će ovog vikenda u sklopu UFC 271 priredbe. Pvu epizodu UFC 271 Embedded serijala, u kojoj Adesanya između ostalog objašnjava zašto uređuje nokte, pogledajte u videu pri dnu teksta.

Linker
02. svibanj 2024 10:48