UFC

(VIDEO) Jedna od najboljih UFC najava ikad: Odnos Covingtona i Masvidala seciran do temelja!

Colby Covington i Jorge Masvidal

 screenshot (YouTube, UFC)
Tek desetak dana ostalo je do jedne od najiščekivanijih borbi u povijesti UFC-a

Puno borbi u UFC povijesti imalo je iza sebe neku jaku i vrijednu priču, nešto što je fanove samo od sebe navodilo da se toj borbi posvete u potpunosti, da ju komentiraju prije nje, da ju ni pod koju cijenu ne namjeravaju propustiti te da o istoj pričaju još tjednima nakon što završi. Ali, niti jedna borba do sada nije imala priču kao što je ona Colbyja Covingtona i Jorgea Masvidala. Priču koja će svoje glavno poglavlje dobiti 5. ožujka u Las Vegasu.

Nije tajna kako je odnos ta dva borca iz prijateljskog prešao u teško opisivu netrpeljivost, a do danas nismo dobili pravi razlog kako je do toga došlo. Svaki ima svoju priču i čini se da u oba slučaja ima ponešto istine te da moramo pronaći neku sredinu. UFC se sad potrudio napraviti najavu koja će nam otkriti neke dijelove. Tako su nešto manje od četiri minute uspjeli ubaciti puno toga, krenuvši s izjavama kakve su davali u vrijeme svog prijateljstva.

"Treniram s najboljim borcima na svijetu, najviše s mojim najboljim prijateljem Jorgeom Masvidalom. Mi smo najbolji prijatelji, dugo smo godina živjeli zajedno i nerazdvojni smo", jedna je od Covingtonovih ovim putem citiranih izjava.

"Nebitno je tko će od nas postati izazivač, on i ja. On će navijati za mene, ja za njega. Bit ćemo jedan uz drugog i to neće utjecati na naše prijateljstvo", nešto je što je Masvidal svojevremeno izjavio.

I onda je odjednom samo puklo, u jednom trenutku nešto su si međusobno zamjerili, baš otprilike u vrijeme kad su obojica postali legitimni kandidati za napad na UFC titulu velter kategorije. Sad kad su obojica to prošli po dva puta te nisu uspjeli savladati Kamarua Usmana, došlo je vrijeme da svoje međusobne poslove odrade u Octagonu, tamo gdje ih svi već dugo žele vidjeti i tamo gdje bi to bilo najpoštenije.

U jednoj od uistinu najboljih video najava koje je UFC ikad objavio, osim sjajno seciranog odnosa ovog dvojca, ubačene su razne scene koje su obilježile njihove UFC karijere, a sve je ukrašeno izjavama ili pojavljivanjima nekih drugih protagonista. No, montaža cijele najave je nešto posebno, budući da vas cijelo vrijeme drži fokusirano uz ekran, a na kraju biste najradije da borba krene istog trenutka jer to je nešto što svi žele vidjeti.

Netrpeljivost Covingtona i Masvidala nije gluma, to je nešto što se uistinu dogodilo. Kako i zašto, vjerojatno znaju samo oni. Je li uistinu njihovo prijateljstvo bila samo krinka s obje strane? Ima li šanse da jedan drugom pruže ruku? Odgovor na drugi pitanje ćemo, za razliku od prvog, brzo saznati. Ali, to nas zapravo ne treba zanimati. Zanimati nas treba samo ova sjajna borba, jedna od najvećih u UFC povijesti koja nije za titulu prvaka.

Uostalom, ne treba ovdje titula prvaka, ovdje je ulog nešto puno veće i posebno borcima značajnije.

Linker
01. svibanj 2024 23:34