UFC

(VIDEO) Ovom borbom potvrdio je kvalitetu: Prisjetite se kako je Colby Covington izdominirao Lawlera

Colby Covington vs. Robbie Lawler

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvorangirani izazivač UFC-ove velter kategorije, odradio je fenomenalan meč protiv bivšeg prvaka

Šest uzastopnih pobjeda imao je Colby Covington uoči 03. kolovoza 2019. godine i borbe protiv Robbieja Lawlera. Borbu ranije, ''Chaos'' je pobijedio Rafaela Dos Anjosa i osvojio je pojas privremenog prvaka velter kategorije.

Međutim, Colby je zbog operacije nosnica morao otkazati svoj meč protiv tadašnjeg prvaka Woodleyja i ostao je bez te titule, zato što je Darren Till dobio priliku boriti se za pojas s Woodleyjem. Morao je Covington nakon toga doći do još jedne pobjede prije nego dobije priliku za napasti pojas, a upravo to je i učinio.

Robbie Lawler trebao je biti pravi test Colbyjevih mogućnosti. Bivši prvak dugi niz godina bio je na glasu kao jedan od najstrašnijih boraca u kategoriji i bio je Colbyjeva posljednja prepreka na putu do titule.

Ipak, Covington je upisao sedmu pobjedu zaredom i potvrdio je kako bez ikakve dileme pripada samom vrhu kategorije. Izuzev odličan hrvačkog segmenta i čak 10 upisanih rušenja, Colby je pokazao i jako dobru izvedbu u stojci. Njegov neprekidni tempo bio je postojan kroz svih pet rundi , a Lawlera je pogodio s čak 179 značajnih udaraca (bacio ih je 515).

Lawler se s druge strane poprilično teško nosio s neumornim Colbyjem, a pogodio je i znatno manje udaraca (78 značajnih udaraca). Covington je slavio jednoglasnom odlukom sudaca (50-45, 50-45, 50-44) i bila je to jedna od najboljih izvedbi u njegovoj karijeri.

''Chaosa'' 05. ožujka čeka meč protiv Jorgea Masvidala na UFC 272 priredbi, a UFC nas je ususret tom meču, počastio snimkom Colbyjeve pobjede nad Lawlerom. Radi se o uistinu zanimljivom meču u kojem je Colby prezentirao sve svoje vještine. Njegova sjajna izvedva, vrijedna je gledanja.

Linker
28. travanj 2024 13:58