UFC

(VIDEO) Prisjetite se prve borbe između Israela Adesanye i Marvina Vettorija

Vettori vs. Adesanya
 screenshot (YouTube, UFC)
2018. godine prvi put su snage omjerili sudionici iduće borbe za titulu UFC-ove srednje kategorije

Marvin Vettori borac je srednje kategorije koji je do sada bio najbliži pobjedi protiv Israela Adesanye. Susreli su se 2018. godine, u mjesecu travnju, dok su obojica tek bili borci koji se probijaju prema UFC-ovom vrhu. I bila je to vrlo neizvjesna borba za koju Vettori do danas tvrdi kako je zakinut od strane sudaca.

Dva puta je tim putem Talijan srušio Adesanyu, a niti u udaračkom segmentu ovaj nije bio u velikoj prednosti, no očito dovoljnoj da sva suca njemu daju prednost i usmjere ga prema vrhu, na koji je na kraju popeo te je do sada dva puta titulu prvaka i obranio. Vettori nakon borbe protiv Adesanye poraz nije doživio i zasluženo je došao do prilike za revanš, ovog puta uz puno veći ulog.

Prije nego što će 12. lipnja odmjeriti snage po drugi put, pogledajte kako je izgledala ta prva borba i pokušajte procijeniti što bi obojica mogli promijeniti. Adesanya s ciljem da ne bude borba tako blizu, odnosno da ne ugrozi svoju pobjedu, a Vettori s ciljem da se suce možda ne bude moralo niti pitati.

Linker
20. travanj 2024 03:18