UFC

(VIDEO) Od Michaela Chandlera do Alexa Pereire: 2022. bila je godina prepuna sjajnih nokauta

Tony Ferguson

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC je složio sedmominutnu kompilaciju najbrutalnijih nokauta u 2022. godini

Malo je stvari, akcija i poteza koji u sportu uzbuđuju publiku jednako koliko ih uzbudi nokaut u borilačkim sportovima. Radi se o trenutku koji izaziva miks uzbuđenja i naglog šoka, a zajedno smiksani daju nam određeno oduševljenje samim činom koji je doveo do nokauta.

Nerijetko ti nokauti izgledaju jako brutalno i osobama koje su bliske s borcima unutar kaveza jako je stresno gledati blisku osobu kako leži van svijesti ponekad i po nekoliko minuta. S druge strane, na pobjedničkoj strani vlada velika ekstaza i oduševljenje.

Pregršt brutalnih nokauta vidjeli smo pod okriljem UFC-a u 2022. godini. Michael Chandler nevjerojatnim ‘‘front kickom‘‘ nokautirao je legendarnog Tonyja Fergusona, a Leon Edwards preokrenuo je borbu za pojas protiv Kamarua Usmana, tako što ga je lijevim ‘‘high kickom‘‘ nokautirao otprilike minutu prije kraja borbe u kojoj je gubio.

Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera nokautirao je Dominicka Cruza također sjajnim ‘‘high kickom‘‘, a Molly McCann u trećem mjesecu podigla je londonsku publiku na noge nokautiravšu Luanu Carolinu kružnim udarcem laktom.

UFC je odlučio složiti kompilaciju naziva ‘‘Najbolji UFC finiši u 2022.‘‘, ali zapravo se radi o kompilaciji koja sadrži samo nokaute, dok su ‘‘submissioni‘‘ izostavljeni.

Video traje gotovo punih sedam minuta, a vrhunski nokauti uvijek su nešto što će jedan borilački fan rado pogledati. Nemojte stoga propustiti niti ovu kompilaciju, a video je ispod ovog teksta.

Linker
27. travanj 2024 02:16