UFC

(VIDEO) Prisjetite se zašto prvu borbu Figueireda i Morena mnogi smatraju najboljom u 2020. godini

Figueredo vs. Moreno
 screenshot (YouTube, UFC)
Ova borba najbolji je dokaz toga da je UFC povukao pravi potez zadržavši muha kategoriju

UFC 263 priredba će 12. lipnja donijeti dva revanša. Prvi će se dogoditi u glavnoj borbi i to između Israela Adesanye i Marvina Vettorija, no niti malo manje atraktivan bit će onaj iz sunaslovne borbe. Točno šest mjeseci nakon žestokog 25-minutnog rata, ponovno će u Octagon ući Deiveson Figueiredo i Brandon Moreno.

Spomenuti okršaj za titulu muha kategorije održan 12. prosinca prošle godine svakako je borba za pamćenje. Po mnogima najbolja borba u 2020. godini, a neki će reći i među desetak najboljih u povijesti UFC-a. I što je najvažnije, nije bilo pobjednika pa će Brazilac i Meksikanac isto ponoviti.

Figueiredo je u prvom okršaju, gdje su obojica dali apsolutno sve što su imali, bio malo bolji, što su i sudačke kartice potvrdile, no isto tako je dobio minus bod zbog dva udarca u međunožje i to je bio razlog neodlučenog ishoda. Ali, neka poetska pravda činjenica je da je zadržao pojas prvaka, a da će se ova fenomenalna borba ponoviti.

Ne možemo biti sigurni hoće li biti jednako uzbudljiva, ali zato se možemo pripremiti snimkom to spomenutog rata koji se isplati pogledati još jednom.

"Nikad nisam brže kliknuo niti na jedan free fight", jedan je od komentara na YouTubeu ispod videa, a i ostatak vrlo slikovito opisuje o kakvoj je borbi bilo riječ. Pogledajte svakako, bilo da vam je prvi put ili da ćete ponoviti lekciju!

Linker
20. travanj 2024 07:01