UFC

(VIDEO) UFC nas počastio snimkom nokauta kojim je Sean O‘Malley postao prvakom!

Sean O‘Malley KO Aljamain Sterling

 Screenshot (youtube, Ufc)

Sinoć smo imali prilike gledati detroniziranje jednog od najboljih bantamaša današnjice, sada već bivšeg prvaka Aljamaina Sterlinga koji je pojas obranio tri puta. Štoviše, ovo je bio i svojevrstan šok jer je Sterling na papirima bio favorit, a i mnogi nisu vjerovali kako će udarač uspjeti izbjeći hrvanje, a pogotovo da će sjesti kontra koja je poslala Sterlinga na pod.

Ovo inače nije UFC-ova praksa da odmah nakon borbe stave snimku nokauta na YouTube kanal, a pogotovo snimku čitave runde. Iz kojeg razloga su to napravili ne zna se, ali činjenica je da sada imamo priliku odmah nakon eventa još jednom pogledati čitavu rundu, a na dobitku su posebno oni kojima je bilo mrsko ustati se usred noći kako bi popratili borbu. Snimku pogledajte OVDJE.

Sean O‘Malley prošle je godine podijeljenom sudačkom odlukom porazio Petra Yana unatoč svim predviđanjima kako to neće uspjeti. Taktički je iskoristio Yanov dizelaški start i uzeo prvu rundu, dok su druge dvije mogle otići na bilo koju stranu. Protiv Sterlinga mu to nije uspjelo, prvu rundu je izgubio, ali već početkom druge počeo je dobro pogađati, te ubrzo i rušio prvaka. Iako se činilo na trenutke kako je upisao "walk of" nokaut, Sterling ipak nije bio u nesvijesti i borba se nastavila. ‘Sugar‘ je tada navalio i serijom udaraca natjerao suca na prekid.

Moglo se čuti komentatora kako je rekao da oko prekida nema dvojbe, no da je možda ipak sudac trebao prvaku dati priliku da se proba oporaviti i možda okrenuti borbu. Kako god bilo, prekid je bio legitiman i sada imamo novog prvaka bantam kategorije.

Linker
30. travanj 2024 03:48