UFC

(VIDEO) Žestoko sučeljavanja Feldera i Hookera: 'Nema više respekta, dolazim po tebe!'

Felder vs. Hooker
 screenshot/Instagram
Kad su Paul Felder i Dan Hooker upareni kao sudionici glavne borbe UFC Fight Nighta na Novom Zelandu, očekivanja su bila kako smo dobili sjajnu borbu dva borca koji gaje međusobni respekt. No, jučer održana sučeljavanja otkrila su da to više nije tako. Zapravo, situacija je u potpunosti suprotna.

Prošlo je godinu dana i sedam mjeseci od jedne vrlo simpatične situacije u Octagonu. Nakon što je savladao Jima Millera na Fight Nightu u Atlantic Cityju, Dan Hooker dao je intervju Paulu Felderu. Na pitanje protiv koga bi se volio boriti, Hooker je rekao kako želi Top 10 protivnika te da jednog od njih upravo ima ispred sebe. Felder mu je uz osmjer čestitao na tom "gentlemanskom" načinu prozivke te je dodao kako bi mu volio pružiti tu čast.

19 mjeseci kasnije, borba je ugovorena. Felder i Hooker odradit će svoj okršaj 23. veljače u glavnoj borbi Fight Nighta u Aucklandu. Odmah po ugovaranju svi su se sjetili spomenute prozivke, koju je i UFC podijelio na svojim internet kanalima.

No, jučerašnja akcija na Novom Zelandu dala nam je do znanja kako dobrih odnosa između ovog dvojca više nema. Njihovo promotivno sučeljavanje pred Spark Arenom bilo je žestoko. Približili su se jedan drugom maksimalno koliko su mogli, a onda niti jedan nije prvi htio skrenuti pogled, unatoč tome što su dobili poruku da se okrenu prema kamerama. Čini se kako se pojavio "bad blood", što je Hooker potvrdio. Rekao je kako je prema Felderu cijelo vrijeme imao poštovanje, dok nije čuo kritike njegove posljednje borbe protiv Ala Iaquinte.

"Pokaži mi poštovanje i jednako ću ti uzvratiti. Pokaži mi suprotno, vratit će ti se isto kao od ogledala", rekao je Hooker za novozelandski Stuff odmah nakon odrađenog sučeljavanja, dodavši: "Kad sam ga prozvao, to je bilo uz puno respekta, mislim da sam to i pokazao. No, nakon moje posljednje borbe me krenuo ismijavati. Više nema džentlmena, sad dolazim po njega. Definitivno se pojavilo zle krvi između nas."

Feldera je situacija iznenadila, ali joj se vrlo brzo prilagodio. Prihvatio je igru koju je postavio Hooker i smatra kako će mu to samo pomoći da se što bolje pripremi.

"Kad su nas stavili jednog preko puta drugog, ušao mi je u lice i nije se htio povući. Zvali su nas da se okrenemo prema kamerama, no niti jedan nije htio to napraviti prvi. No, to je protivnik kakvog želim protiv sebe. Inače dobiješ priliku sučeliti se s njim u srijedu ili četvrtak tjedna borbe, na medijskom danu. Imati priliku to napraviti ovako rano samo podiže motivaciju za trening kamp. Idem kući više nego fokusiran odraditi dobar posao", rekao je "Irish Dragon" za isti medij.

Ovom borbom obojica imaju puno toga dobiti. Naime, nema sumnje kako pobjeda znači mjesto u Top 5 ili minimalno protivnika iz tog društva. Obojica to žele i nemaju namjeru propustiti priliku.

Linker
25. travanj 2024 01:39