UFC

Weili Zhang nova je prvakinja slamka kategorije! Prekidom pobijedila Carlu Esparzu

Zhang Weili

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Zhang je pokazala da je jednostavno bolja borkinja

Carla Esparza noćas je po prvi puta pokušala obraniti titulu, no to joj nije pošlo za rukom.

Esparza je pojas osvojila u petom mjesecu ove godine kada je u jednoj od najlošijih borbi za titulu u UFC-u ikad pobijedila Rose Namajunas podijeljenom sudačkom odlukom, a u meč je ušla iz odličnog niza od šest pobjeda, što joj je ujedno i najbolji period otkad je došla u UFC 2014. godine.

Weili Zhang je u meču prije ovog nokautirala Joannu Jedrzejczyk, a prije toga je dvaput poražena od Rose Namajunas zaredom. To su joj bila i jedina dva poraza u UFC-u, a osim toga je izgubila samo svoj debitantski MMA meč još 2013. godine.

Borbu je Weili otvorila nešto aktivnije, Esparza je zauzela defanzivan stav i Kineskinja je bila ta koja je diktirala ritam. Weili je uglavnom pogađala nekoliko dobrih ‘‘low kickova‘‘, a Esparza je uhvatila jedan ‘‘high kick‘‘ te je rušila Weili, ali bolje se snašla Kineskinja koja je pokušala gušenje. Kasnije se Esparza uspjela izvući i završiti gornja u parteru, ali krajem runde su ustale, ali nakon još jednog uhvaćenog ‘‘kicka‘‘ u tijelo Wsparza opet ruši, ali spretnije je opet bila Zhang koja je opet završila gornja.

Druga runda je krenula jednako kao i prva, ali Zhang je bila još malo agresivnija. Esparza je pokušala rušiti no Zhang je ponovno bila spretnija i završila je Esparzi na leđima, zaključala je ‘‘RNC‘‘ te je Esparza bila prisiljena tapkati.

Weili Zhang nova je prvakinja slamka kategorije, tako da Esparza nije uspjela po prvi put obraniti titulu.

Linker
02. svibanj 2024 21:25