UFC

Joanna Jedrzejczyk: Ja sam pravi borac, Zhang je velika i snažna životinja

Joanna Jedrzejczyk
 Instagram
Joanna Jedrzejczyk ispred sebe ima veliku priliku vratiti se na tron UFC-ove ženske slamka kategorije. U ožujku je čeka borba protiv Weili Zhang koju smatra teškom protivnicom, no svoju prednost vidi u samoj borilačkoj tehnici i vještini.

Nešto više od dva mjeseca ostalo je do borbe Joanne Jedrzejczyk i UFC-ove prvakinje slamka kategorije, Weili Zhang. Poljakinja će pokušati iskoristiti veliku priliku za povratak na UFC-ov tron, na kojem se dugo vremena nalazila sve dok je u studenom 2017. godine nije savladala Rose Namajunas.

Titulu je ukupno obranila pet puta, čemu niti jedna prvakinja nakon nje još nije došla niti blizu. Zapravo, Rose Namajunas napravila je to tek jednom, dok je Jessica Andrade bez titule ostala već u prvoj obrani. Joanna vjeruje da će jednako tako proći i Zhang.

"Ona je snažna životinja. Velika je, zapravo ogromna je i jako snažno udara. No, ja sam iskusnija. Potvrdila sam se kroz razne borbe za titulu tako da sam ja pravi borac. Moja kondicija je uvijek dobra, a bit ću jako pametna i pažljiva. Mislim kako će ova borba protiv Zhang biti vrlo slična borbi kakvu sam odradila protiv Jessice Andrade", rekla je Joanna tijekom gostovanja u UFC Unfiltered.

Borbu protiv Andrade Poljakinja je dobila sjajnim kretanjem i nedozvoljavanjem Brazilki da joj priđe dovoljno blizu da može iskoristiti svoju snagu. Uvjerena je kako će joj tako nešto poći za rukom i u ovoj borbi protiv sjajne Kineskinje.

Linker
03. svibanj 2024 06:59