UFC

White predviđa budućnost: 'Ona može biti jedna od najvećih zvijezda u povijesti UFC-a'

Dana White
Dana White jednostavno je oduševljen UFC prvakinjom slamka kategorije, Weili Zhang. Čini se kako u njoj već vidi novu Rondu Rousey, a čak je spreman proglasiti ju potencijalom da postane jedna od najvećih zvijezda u povijesti MMA-a.

Weili Zhang ove je godine višestruko razveselila predsjednika UFC-a, Danu White. Prvo je nokautiravši Jessicu Andrade osvojila titulu UFC prvakinje slamka kategorije, a to je značilo veliki iskorak prema osvajanju najvećeg sportskog tržišta na svijetu, onog kineskog. Nakon toga je prihvatila boriti se protiv Joanne Jedrzejczyk i 7. ožujka protiv nje će braniti titulu na UFC 248 priredbi.

Sve to stvara zadovoljstvo Whiteu koji već nekoliko godina pokušava preuzeti dio kolača koji nudi kinesko sportsko tržište. Osim što su najmnogoljudnija država svijeta, Kinezi su zapravo fanatični fanovi koji troše jako puno novaca na sve popratne predmete (merch). Što duže Weili Zhang bude na vrhu, to će vjerojatno rasti i popularnost UFC-a u njenoj domovini. Što duže to bolje za UFC, no White smatra kako bi se to moglo proširiti na više godina, toliko do toga da Zhang može postati legenda.

"Njen potencijal je ogroman, a ona samo raste i postaje sve veća zvijezda. Sad joj slijedi obrana titule u Vegasu i to je ono što sam želio, pa ćemo vidjeti kako će ići nakon toga. Kad imate nekoga iz neke određene države, tko je trenutno u usponu, u njihovoj državi jako puno znači ako se ta osoba bori u Vegasu. Odradila je show u Kini gdje ju je gledala 1.3 milijarda ljudi. Ako bude uspješno branila pojas može postati jedna od najvećih zvijezda u povijesti UFC-a", rekao je White u razgovoru za ESPN.

Zhang će već u prvoj obrani titule imati možda i najteži mogući posao. Morat će savladati djevojku koja je svojim obranama titule postala zaštitni znak kategorije. No, to je zapravo najbolji način za početak građenja zvjezdanog statusa kakav joj je njen poslodavac najavio.

Linker
19. svibanj 2024 16:05