K1 i Boks

Sve je krenulo od Boba Sappa: Tyson otkrio pozadinu velikog povratka u ring

Mike Tyson
 Screenshot (YouTube)
Iron Mike odgovarao je na vrlo zanimljiva pitanja i pritom otkrio neke dosad nepoznate detalje

S 54 godine na leđima Mike Tyson se vraća u ring i to kako bi u jednom ekshibicijskom meču na osam rundi odmjerio snage protiv tri godine mlađeg Roya Jonesa Jr-a.

Sudar boksačkih velikana dogodit će se 12. rujna u kalifornijskom Carsonu, a u razgovoru s TMZ Sportsom legendarni Iron Mike otkrio je kako smo to u konačnici od svih spomenutih imena došli do onog Jonesovog.

Slavnog nokautera povezivalo se s nekoliko boksačkih i MMA lica, a njegova priča o povratku u ring navodno se ozbiljnije zakotrljala kada je dobio ponudu za meč s Bobom Sappom.

US wrestler Bob Sapp poses for photographers with Panasonic's latest DVD video recorder during a press preview in Tokyo, 05 February 2003.  Sapp is selected as an image charactor for Panasonic's DVD video recorder.   AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA (Photo by TOSHIFUMI KITAMURA / AFP)
TOSHIFUMI KITAMURA / AFP
Bob Sapp

Tyson, naime, tvrdi da mu je njegov šurjak jednom prigodom prišao i upitao ga:

"Slušaj, znam da se ne želiš boriti, ali zanima li te meč s Bobom Sappom? Netko ti želi ponuditi puno love da to prihvatiš", započeo je priču Mike.

"Ništa od toga, rekao sam mu da se ne želim boriti. Ali onda mi se upalila lampica u glavi i pristao sam kada mi je rečeno da ćemo se boriti po boksačkim pravilima. Znam da je Sapp velik i snažan, ali ako se borimo po boksačkim pravilima, onda znam da se mogu nositi s njime. Potom smo, iz nekog razloga, otišli od njega do nekog drugog lika, pa do ovog lika i evo me na kraju s Royem Jonesom. Ne znam kako se ovo dogodilo, ali sam zahvalan na tome što ne vodim život onako kako sam ga nekoć vodio", otkriva Tyson.

Iron Mike u nastavku ističe i da je već sad u sjajnoj formi, ali da će do meča još dodatno poboljšati kondiciju. Pored toga, bivši je svjetski prvak otkrio i da od susreta s Jonesom neće zaraditi ništa novca jer sve ono što bi trebao dobiti otići će u dobrotvorne svrhe.

"Ne trebate se brinuti oko toga da ću se obogatiti, da ovo radim zbog novca... Neću dobiti ništa, a lova će otići u nekoliko dobrotvornih svrha."

Još smo u petak pisali kako je predsjednik kalifornijske komisije, Andy Foster, objasnio kako u ovom meču neće biti žestokih udaraca. Javnosti je istog dana postao poznat i dio pravila, a na pitanje, 'Znači li to da će boksački veterani ipak malo stati na kočnicu?" - Tyson je u svom stilu odgovorio:

"Ja poznajem samo jedan način borbe", zaključio je legendarni nokauter.

Stringer / Imaginechina / AFP | Ekaterina Chesnokova/Sputnik
Mike Tyson i Roy Jones Jr.

Linker
22. travanj 2024 12:36