K1 i Boks

Večeras se u ring vraća Agit Kabayel, čovjek za kojeg se govori da je nokautirao Joshuu

Agit Kabayel
 Instagram
Jedan od većih boksačkih teškaških talenata, Agit Kabayel, večeras se vraća u ring nakon 16 mjeseci

16 mjeseci nakon što je uspješno odradio svoj 19. meč u karijeri, upisavši tim putem i 19 pobjedu, njemački teškaš Agit Kabayel ponovno će se boriti u boksačkom ringu. Večeras ga u Magdeburgu čeka ga meč protiv Evgeniosa Lazaridisa, koji uostalom i predvodi priredbu na kojoj će nastupiti.

27-godišnji Kabayel jedan je od najvećih svjetskih potencijala teške kategorije, a mnogima je postao poznat nakon informacije kako je teško nokautirao Anthonyja Joshuu tijekom priprema za meč protiv Jarrella Millera (kasnije Andyja Ruiza Jr.) te da zbog toga Englez u meču protiv Ruiza nije bio onaj pravi. Nakon poraza od Ruiza, mnogi su upravo tu informaciju stavili u prvi plan, kao razlog poraza. Čak se pojavila informacija da je Joshua meč htio otkazati, ali da mu Eddie Hearn nije dozvolio. Hearn je na kraju sve to demantirao, čak izjavivši da Kabayel uopće nije bio dio njihovog kampa.

No, zajedničke fotografije s Joshuom dokazuju kako je boksač kurdskog porijekla bio tamo. On navode nije htio komentirati, tako da nikad nije dokazano je li se taj nokaut uistinu dogodio. No, nevezano uz to, Kabayel je dokazan kao veliki potencijal i njegov povratak u ring se željno iščekivao.

Svoju jubilarnu 20. profesionalnu pobjedu on će tražiti protiv Evgeniosa Lazaridisa, grčkog 32-godišnjaka koji je do sada upisao 16 pobjeda i dva poraza. Meč je ugovoren na deset rundi.

Kabayela se inače svrstava u najveće talente svjetskog boksa teške kategorije, uz Daniela Duboisa, Efa Ajagbu te naravno Filipa Hrgovića. BoxRec ga trenutno rangira kao 28. teškaša svijeta, što je sedam pozicija ispod Hrgovića.

Linker
18. travanj 2024 14:06