Ostalo

Eddie Alvarez vraćen u ONE turnir lake kategorije

Alvarez vs. Folayang
Iako je porazom od Timofeya Nastyuhina eliminiran iz ONE turnira lake kategorije, Eddie Alvarez sad se u isti ponovno vratio. Zapravo, njegova borba protiv Eduarda Folayanga postala je polufinalna borba, a razlog toga je ozljeda borca koji je Alvareza eliminirao.

Veliko razočaranje za Eddieja Alvareza predstavio je poraz nokautom u prvoj rundi, kojeg mu je nanio Nastyuhin. Vrlo slab nastup nije bio ono čemu su se nadali kad su bivšeg UFC-ovog i Bellatorovog prvaka kao veliku zvijezdu doveli u singapursku promociju. Taj poraz dogodio se posljednjeg dana ožujka, a prošlog je tjedna Alvarez dogovorio novu borbu. 2. kolovoza borit će se protiv ikone ONE promocije, Eduarda Folayanga, a sad je ta borba službeno postala turnirska.

Naime, Nastyuhin je doživio ozljedu zbog koje je morao otkazati polufinalnu borbu protiv Honoria Banaria. Zanimljivo, već je Banario bio zamjena za Lowena Tynanesa, borca koji ga je savladao u četvrtfinalu i prvobitno se trebao boriti protiv Nastyuhina. Tako je ONE napravio zanimljiv potez te je nakon ozljede ruskog borca promijenio cijeli par. Alvarezu na taj način ostaje isti protivnik, samo eventualna pobjeda dodatno dobiva na vrijednosti.

ONE-ov turnir lake kategorije doživio je velike probleme te je na kraju samo jedan od pobjednika u četvrtfinalu zapravo završio kao polufinalist. Preostalu trojicu pokosile su ozljede. Dvojicu smo već naveli, a treći je Ariel Sexton, kojeg je u polufinalu već zamijenio Amir Khan. On je na kraju poražen od Saygida Arslanalieva, jedinog četvrtfinalnog pobjednika koji je nastavio turnir. Turski borac tako između Alvareza i Folayanga čeka svog protivnika u finalu.

Linker
20. travanj 2024 14:10