Regija

Potvrđen sljedeći meč Filipa Hrgovića! 'El Animal' se vraća tamo gdje je ostvario najbržu profesionalnu pobjedu!

Filip Hrgović
 Alen Medjic / CROPIX
Najave su se pokazale točnima i sada, kada je stigla službena potvrda, znamo sve najvažnije detalje od idućem meču Filipa Hrgovića (10-0)!

Filip Hrgović će 17. travnja u Oxon Hillu (Maryland) loviti svoju 11. profesionalnu pobjedu, a protivnik će mu biti Jerry Forrest (26-3), 31-godišnji Amerikanac nadimka 'Slugger'. Vijest je to koju je na svojoj službenoj stranici potvrdio Matchroom Boxing koji zajedno sa Sauerland timom skrbi o karijeri hrvatskog borca.

Hrgović je upravo u Oxon Hillu imao svoj debitantski nastup na američkom tlu. Podsjetimo, najbolji hrvatski boksač 25. svibnja 2019. imao je u istoj dvorani (MGM National Harbor) svoj osmi i do dana današnjeg najkraći nastup u profesionalnoj karijeri. Pod udarcima 'El Animala' te je večeri nakon svega jedne minute pao Amerikanac Gregory Corbin.

"Veselim se povratku u ring. Imam lijepe uspomene iz MGM National Harbora i treniram naporno kako bi fanovima priuštio još jednu uzbudljivu izvedbu. Jerry Forrest je dobar boksač. On se bori iz kontragarda i ima dobar omjer pobjeda i poraza. Očekujem težak meč, ali sam uvjeren da ću ga pobijediti. 2019. je bila sjajna godina za mene. Borio sam se u SAD-u, Meksiku i Saudijskoj Arabiji. Imao sam tri borbe protiv tri jaka protivnika i ostvario sam tri pobjede nokautom. Ovo će biti još bolja godina. Mo je cilj oduvijek bio postati svjetski prvak i sada sam još korak bliže tom cilju. Stižem po pojaseve!", poručio je Hrgović, a onda se nadovezao i njegov promotor Nisse Sauerland:

"Filip je u fantastičnoj formi i spreman je 2020. započeti sa stilom. Posljednji se put u MGM National Harboru predstavio američkim fanovima jednim eksplozivnim nokautom u prvoj rundi i oni ovoga puta mogu očekivati sličnu stvar. Uzbuđenje je zagarantirano svaki puta kada Filip zakorači u ring. On je budućnost teške kategorije i samo je pitanje vremena kada će se boriti za najveća svjetska priznanja", zaključio je slavni promotor.

Hrgoviću će ovo biti prvi nastup nakon prosinca 2019. kada je u Diraja Areni nokautirao bivšeg dvostrukog izazivača Erica Molinu i obranio WBC-ovu internacionalnu titulu. S druge strane, 'Slugger' u meč ulazi po prvi puta nakon što je u rujnu zaustavio Marteza Williamsona.

Spomenimo i kako će priredbu u Oxon Hillu predvoditi borba Regisa Prograisa i Mauricea Hookera.

Linker
17. travanj 2024 14:53