UFC

Thiago 'Marreta' Santos: 'Razočaran sam i sramim se svog nastupa'

Thiago Santos i Glover Teixeira
 screenshot
Poraz u izuzetno važnoj borbi, posebno nakon 16 mjeseci pauze, uvijek je teško prihvatiti

Od ove činjenice u uvodu nikako ne može pobjeći Thiago Santos. 16 mjeseci nakon borbe u kojoj je Jona Jonesa stavio na težak ispit te nakon koje su mnogi vjerovali da mu je trebao pripasti naslov prvaka UFC-ove poluteške kategorije, brazilski poluteškaš se vratio i doživio težak poraz. Ambicije mu je ugasio sunarodnjak, 41-godišnji Glover Teixeira.

Osim dva trenutka, početkom prve i treće runde, kad je pokazao koliko jako može udariti te je Teixeiru uspio ugroziti, Santos je bio u teškom položaju. Posebno se tu misli na četiri minute prve te cijelu drugu rundu. To razdoblje proveo je na leđima, ali je izdržao sve napade te je dobio novu priliku. I bio je blizu toga da je iskoristi. Na početku treće runde bacio je udarcem protivnika na pod, a onda ga tamo napao dodatnim udarcima. Ipak, u jednom trenutku se umorio, Teixeira je odabrao savršeno vrijeme za pokušaj ustajanja i u tome je uspio. Vrlo brzo našao se Thiagu na leđima, ruke su završila oko vrata i Marreta nije imao drugog izbora nego tapkati.

Odmah u Octagonu vidjelo se koliko je razočaran izvedbom i ishodom borbe, a to je dodatno objasnio u svojoj objavi na Instagramu.

"U potpunosti sam razočaran i posramljen svojim nastupom. Nisam radio ništa od onoga što sam trenirao, nisam bio borac kakav inače jesam. Ispričavam se svojim trenerima i timu te im zahvaljujem na trudu koji su uložili u mene. Vi ste sjajni i hvala vam što ste ostali uz mene, žao mi je što sam vas razočarao. Bogu zahvaljujem za sve u mom životu i blagoslovljen sam svime što imam, ne znam čime sam to zaslužio. Moja vjera je nepoljuljana", napisao je Marreta.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Eu estou totalmente decepcionado e envergonhado com a minha performance, eu não fiz nada do que treinei, travei, não fui o lutador que sou. Peço desculpas aos meus treinadores e equipe e obrigado por todo empenho, vocês são demais, obrigado a todos que sempre estão ao meu lado, me desculpem por decepciona-los dessa vez.Obrigado Deus por absolutamente tudo em minha vida, sou mas do que abençoado e nem sei se mereço tanto, minha fé em ti é inabalável. . I'm so disappointed by myself, I didn't anything what I have trained, I wasn't there. I just wanna say sorry to my coaches, my family and everyone who support me. thank you God for everything in my life, I am so blessed, nothing can change my faith.

Objavu dijeli Thiago "Marreta" Santos (@tmarretamma)

36-godišnjem Santosu (21-8, 13-7 UFC) ovo je tako drugi poraz u nizu. Poluteškoj kategoriji pristupio je u rujnu 2018. godine, nakon čega je putem tri pobjede izborio napad na titulu. Ujedno je posljednji borac koji je savladao prvaka Jana Blachowicza te se Poljak nadao kako bi moglo doći do njihovog revanša.

Linker
03. svibanj 2024 02:09