UFC

(FOTO) Khabib nakon dugog vremena pod zajedničkom paskom oca i Javiera Mendeza

Trening Khabiba Nurmagomedova
 Instagram
Khabib Nurmagomedov posljednju fazu svojih priprema za borbu protiv Dustina Poiriera provodi tamo gdje će se borba održati, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. A tamo je, po prvi put u svojoj UFC karijeri, u završnom pripremom kampu ujedinio svoja glavna dva trenera.

Poznato je kako je Khabibov otac Abdulmanap njegov najveći autoritet i čovjek koji je stvorio najboljeg borca lake kategorije na svijetu. Glavni trener American Kickboxing Academyja, Javier Mendez, čovjek je koji je sve to samo ispolirao. No, sve dosadašnje UFC borbe Khabib u završnom kampu nije imao svog oca. Abdulmanap ne može dobiti vizu za SAD, a to se nije promijenilo čak niti nakon intervencije kod samog predsjednika Donalda Trumpa.

Srećom po Khabiba, ovog puta će se boriti tamo gdje Abdulmanap smije doći. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima on već odrađuje i posljednju fazu pripremnog kampa, a tamo svog oca i Javiera Mendeza ima "u paketu" te će mu obojica biti zajedno u kutu tijekom borbe protiv Dustina Poiriera.

Iz objava na Instagramu lako možemo vidjeti kako su svi i više nego fokusirani na to da se posao odradi što bolje. Osim Khabiba, Islam Makhachev i Zubaira Tukhugov su borci iz istog tima koji će nastupiti u Abu Dhabiju, tako da treba obratiti pažnju na svu trojicu.

"Težina je dobra, forma je dobra i energija je dobra. Gotovo da smo tamo. Hvala Bogu na dobrim ljudima kojima sam okružen", napisao je Khabib u objavi u kojoj prikazuje nekoliko fotografija Mendeza i njegovog oca kako s velikim zanimanjem promatraju trening.

Mendez je već prije nekoliko mjeseci, nakon posjeta Dagestanu, izjavio kako Abdulmanap i on imaju jako dobru suradnju i da svaki unosi ono najbolje. No, nije li najbolje kad u kutu ipak postoji jedna glavna osoba čija je riječ posljednja? 7. rujna bismo mogli saznati postoji li tako nešto u ovom slučaju.

Linker
22. travanj 2024 07:57