UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Večer koju ćemo svi provesti pred ekranima

Pred nama je vikend velike UFC 254 priredbe i borbe Khabiba Nurmagomedova protiv Justina Gaethjea

Što je najvažnije za znati?

Napokon smo dočekali UFC 254, priredbu koju će prevoditi borba prvaka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova i privremenog prvaka Justina Gaethjea, nakon koje će samo jedan od njih dvojice moći ponijeti prestižnu titulu. Nurmagomedovu će to biti prva borba nakon rujna prošle godine, dok će Gaethje pokušati nadograditi veliki svibanjski trijumf protiv Tonyja Fergusona. Borba je uzbudljiva zbog više faktora, prije svega onog neporaženosti Dagestanca, ali i njegove prve borbe nakon smrti oca Abdulmanapa, dok Gaethje glasi za možda i najatraktivnijeg borca današnjice.

Hoće li Khabib još jednom svojim prepoznatljivim stilom uspjeti doći do pobjeda, koja bi mu bila 29. u karijeri? Hoćemo li napokon vidjeti hrvanje Justina Gaethjea o kojem se toliko priča te zbog kojeg se vjeruje da bi mogao obraniti rušenja? Hoće li Khabib moći odgovoriti na Justinov boks, ukoliko na njega bude prisiljen? Sve su to pitanja na koja bismo trebali dobiti odgovor.

Sunaslovna borba također donosi velik i važan okršaj. Robert Whittaker pokušat će preko Jareda Cannoniera izboriti priliku za revanš protiv Israela Adesanye te povratak na UFC-ov tron srednje kategorije. No, isto tako Cannonier vjeruje da ima što treba za pobjedu, kojom bi on izborio najveću priliku. Te dvije borbe svakako se ističu ispred ostatka programa, na kojem se nalazi također veliki broj poznatih i već višestruko dokazanih imena.

Gdje i kad se priredba održava?

Priredba se održava u subotu 24. listopada, u Flash Forum dvorani na Fight Islandu u Abu Dhabiju. Glavni program najavljen je za točno 20 sati, dok je uvodni za sada najavljen za 16 sati i 30 minuta. Svaki dio programa sadrži po šest borbi.

Na koja imena posebno pripaziti?

Teškaška borba Aleksandra Volkova i Walta Harrisa bitna je zbog više faktora. Rus će pokušati pobjedom ostati u samom uskom teškaškom vrhu, dok se Harris nada njegov status preuzeti. Debi borba Phila Hawesa, nekada proglašavanog najvećim MMA talentom u SAD-u će također dobiti veliku pažnju, ali nećemo pogriješiti ako trećom najvažnijom borbom nazovemo poluteškaški okršaj Magomeda Ankalaeva i Iona Cutelabe. Nakon kontroverznog završetka njihove borbe održane posljednjeg dana veljače te čak tri otkazivanja revanša, njih dvojica napokon će iza sebe zatvoriti vrata Octagona i krenuti u okršaj.

Uvodni program predvodi borba dvojice posrnulih teškaša, Stefana Struvea i Taija Tuivase. Pobjednik bi se trebao vratiti među relevantne teškaše, dok bi poraženi mogao čak dovesti u opasnost svoj posao. Nikako ne smijemo zanemariti borbu Nathaniela Wooda i Caseya Kenneya, dok su ostala uvijek spomena vrijedna imena Alex "Cowboy" Oliveira, korejski nokauter Da Un Jung, kao i talentirana Gruzijka Liana Jojua. Sve je spremno za nezaboravno poslijepodne i večer slobodne borbe.

Službeni popis borbi

Linker
26. travanj 2024 07:40