UFC

Whittakera razljutio potez UFC-a: 'Izokrenuli su mi riječi, borba za titulu moje je pravo!'

Robert Whittaker
 screenshot/YouTube
Puno žešće od prvih izjava na aktualnu temu, reagirao je Robert Whittaker u novom medijskom istupu

Naravno, radi se o temi borbe za titulu UFC-ove poluteške kategorije između Jana Blachowicza i Israela Adesanye. Adesanya bi se tim putem podigao kategoriju više te ne bi branio titulu prvaka srednje kategorije protiv Whittakera, kao što se nakon Australčeve pobjede protiv Jareda Cannoniera očekivalo.

No, priča je postala puno kompleksnija zbog izjava predsjednika UFC-a, Dana Whitea, koji je rekao kako Adesanya odlazi u polutešku kategoriju jer je Whittaker odbio boriti se protiv njega. Dodao je kako u srednjoj kategoriji ne vidi drugog smislenog izazivača pa je iz tog razloga Adesanyi ponudio gore spomenutu opciju, koju je ovaj prihvatio. Whittaker je već otkrio kako navedeno nije istina, odnosno da nije odbio borbu, a sad je u razgovoru za MMA Fighting to ponovio. Iako je na licu imao osmijeh, frustracija i ljutnja u njegovim riječima nisu se mogle sakriti.

"Ta borba mi niti jednom nije ponuđena, nije bilo čak niti govora o tome. Nije bilo nikakvih kontakata i to je ono što me najviše frustrira i iritira u ovom cijelom neredu. Nije bilo nikakve diskusije, komunikacije niti dijaloga. On je izokrenuo moje riječi. Kad kažem on, mislim na Danu Whitea jer on predstavlja organizaciju. Vjerujem da Dana ne želi sam odrađivati stvari. Ili ipak želi, tko zna? No, mislim da su oni htjeli borbu Adesanye i Blachowicza jer u njoj vide zaradu. To je borba koju namjeravaju gurati i to je jedini razlog kojeg ja vidim zašto su meni ovo napravili", rekao je Robert.

Ono što cijeloj priči daje drugu sliku je izjava Jana Blachowicza, koji je izjavio kako je UFC-u odmah po ponudi borbe rekao da se je spreman boriti tek u ožujku. To je otprilike isti termin za koji je Whittaker nakon borbe protiv Cannoniera rekao da će biti spreman. To također automatski mijenja priču koja je bila aktualna posljednjih dana, a prema kojoj su se Blachowicz i Adesanya trebali boriti u siječnju, budući da je to vrijeme kad se Adesanya želi vratiti u Octagon te zbog čega ne žele čekati Whittakera. No, sad je jasno kako od borbe u tom terminu neće biti ništa. Whittaker je na taj način zapravo gubitnik i ne čudi što se osjeća prevarenim.

"To je jedina borba koja za mene ima smisla i to sam otvoreno rekao, mislim da sam bio vrlo jasan oko toga kako se želim boriti protiv Adesanye. To je jedina borba koju želim, jedino nisam htio da se održi oko Božića. To je kod mene jedino što je bilo upitno. Mislim da sam svima to dao do znanja. Borba za titulu je moje pravo koje sam izborio savladavši Cannoniera. Ta borba bila je za izazivača. Zaslužio sam to, ali prioritetno mi je biti s obitelji u to vrijeme, posebno jer u siječnju trebamo dobiti novog člana", dodao je Robert, kojem će nadolazeća prinova biti četvrto dijete.

On nikad do sada nije nikoga prozivao niti je ulazio u neku vrstu trash talka. Upravo zbog toga niti sada nije odlučio napasti UFC niti pozivati na pravdu. Priznaje kako je to što se događa zapravo ono što ne voli u poslu kojim se bavi.

"Ovo što se događa je ono što mrzim oko ovog sporta, politiziranje i planiranje na ovaj način, to mi je nešto grozno. Ja sam borac, ja sam ratnik. Dajte mi protivnika, stavite me da se borim protiv njega i sretan sam odraditi svoj posao. Nemojte me shvatiti krivo, ja nisam neki mangup. Ja sam samo momak koji se želi boriti protiv drugih boraca. Osim toga sam ratnik kojem je to posao i ono kako se predstavljam. Ne volim ništa u vezi ovog sporta što izlazi iz tih okvira. Zna se zbog čega postoje rang ljestvice. Trebalo bi sve biti vrlo jednostavno, ali zapravo nije. Prema tome je moj idući korak borba za titulu koju sam zaslužio. Ništa drugo me ne zanima", dodao je bivši prvak srednje kategorije, koji se nada prilici u idućoj borbi to ponovno postati.

Whittaker nije jedini koji bi u slučaju spomenute borbe gubio. Naime, očekivalo se kako će pobjednik borbe Thiaga Santosa i Glovera Teixeira biti prvi izazivač za Blachowicza. Ako ih Adesanya preskoči, to nikako neće biti pošteno prema njima. Posebno nakon što su gotovo cijele pripreme odradili s mišlju kako se bore za poziciju izazivača, da bi samo tjedan dana prije borbe saznali da to neće biti slučaj.

Linker
22. travanj 2024 03:53