UFC

(VIDEO) Od debija do prve obrane pojasa u 19 mjeseci: Pogledajte streloviti uspon UFC-ove prvakinje

Zhang Weili
 Screenshot/Youtube
Tek su se slegli dojmovi nakon povijesne bitke Weili Zhang i Joanne Jedrzejczyk na UFC 248, a UFC je novim videom podsjetio na impresivan put aktualne prvakinje slamka kategorije.

Weili je do povijesnog prvog UFC pojasa za kineski MMA stigla samo godinu dana nakon što je debitirala u najjačoj svjetskoj promociji. U prvoj je borbi pobijedila Danielle Taylor, a onda nanizala i pobjede protiv Jessice Aguilar i Tecie Torres prije meča za titulu s Jessicom Andrade, koju je završila u prvoj rundi.

Sav raskoš svog talenta pokazala je u posljednjoj borbi protiv nekadašnje prvakinje Joanne Jedrzejczyk prije dva tjedna. U pet krvavih rundi Kineskinja je izobličila lice Poljakinje i stigla do svoje prve prve obrane pojasa i pete pobjede u UFC-u u samo 19 mjeseci.

"Toliko smo dugo čekali kineskog prvaka, i odjednom sam uspjela. Bilo je tako neočekivano i tako brzo. Ovo je novi početak za MMA u Kini i Aziji".

"MMA je u Kini u početnoj fazi. Moj cilj je uvesti tradicionalne kineske borilačke vještine u MMA", govori Zhang u UFC-ovom videu i otkriva odakle crpi dodatnu motivaciju.

"Mnogi misle da su azijati prirodno slabiji ili da smo premršavi da bismo se natjecali s onima koji su rođeni snažni. Misle da je stvar u našim genima i svakakve gluposti, ali to me nikada nije zanimalo. Kada sam odlučila ući u profesionalce, ciljala sam na UFC, znala sam da to mogu ostvariti", poručila je Zhang.

Linker
23. travanj 2024 02:44