K1 i Boks

‘Primio je previše udaraca od Hrgovića, blokirao ih je glavom. S Joshuom mu to neće proći, on će ga nokautirati‘

Anthony Joshua i Daniel Dubois

 JORDAN PETTITT/PA IMAGES/PROFIMEDIA Jordan Pettitt/pa Images/profimedia
Michael Hunter dijeli mišljenje s Tonyjem Bellewom kad je u pitanju borba za IBF-ovu titulu ‘heavyweight‘ prvaka

Jučer smo prenijeli analizu Tonyja Bellewa po pitanju nadolazećeg svebritanskog okršaja između Daniela Duboisa i Anthonyja Joshue za naslov IBF-ovog prvaka u teškoj kategoriji (koji će se održati 21. rujna na Wembleyju). Bivši svjetski prvak u kruzeru dao je prednost "AJ"-u, ističući kao najveći "Dynamiteov" nedostatak obranu, u prilog čemu je povukao paralelu s njegovom borbom protiv Filipa Hrgovića, a danas je na istom tragu i Michael Hunter.

"Joshua će ga nokautirati, jednostavno tako gledam na to. Daniel je snažan, hrabar i odlučan, cijela obitelj mu je u boksu, ali mislim da je dobio previše udaraca u svojoj posljednjoj borbi s Hrgovićem", rekao je "The Bounty" u razgovoru za Boxing Social pa nastavio: "Koristio je glavu da ga blokira Hrgovićeve udarce desnom rukom, što je užasan ‘game plan‘, ne mislim da to može učiniti s Joshuom. Joshua udara puno jače, puno je oštriji i pogađa te s većom brzinom. Znam što govorim jer sam bio s njim u ringu".

Zaključno je američki teškaš podvukao: "Mislim da Dubois može pružiti dobro borbu, ali Joshua će ga na kraju nokautirati i odnijeti pobjedu".

I doista, ako pogledamo statistiku udaraca iz meča Duboisa i Hrgovića, hrvatski je teškaš u uvodne četiri runde pogodio Britanca s 52 značajna udarca (77 udaraca ukupno). U nastavku meča "El Animal" je, međutim, ostao bez energije i radio praktično na "autopilotu", što je Dubois iskoristio i nanosio mu štetu sve dok sudac nije prekinuo meč, ali to ne mijenja činjenicu da je "Dynamite" primio popriličan broj snažnih udaraca u prve četiri dionice. Hrgovićeve je uspio apsorbirati i nastavio raditi u visokom tempu, a hoće li mu ista "formula" proći i protiv Joshue - ostaje nam za vidjeti. Bellew i Hunter uvjereni su da neće.

Linker
08. rujan 2024 16:17