K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte kako je Wardley slomio Clarkeu kosti lica: ‘Nikada nisam vidio nešto slično, zastrašujuće‘

Posljedice na Clarkeovoj glavi

 SCREENSHOT (DAZN)
Britanski sraz je završio gotovo pogubno za bivšeg brončanog olimpijca

Fabio Wardley je priredio senzaciju kakvu rijetko viđamo u svijetu teškaškog boksa, šokiravši Frazer Clarkea i svijet boksa u pobjedi koja je trajala svega nekoliko minuta, no ostavila trajni dojam. U burnoj noći u Rijadu, Wardley je zaustavio Clarkea udarcima koje je gotovo nemoguće zaboraviti, zadržavši britansku titulu teške kategorije s nevjerojatnom brzinom i brutalnošću. Rivalstvo između njih dvoje, započeto ranije ove godine u sjajnom meču koji je završio neriješenim rezultatom, kulminiralo je na najvećoj mogućoj sceni – pod okriljem borilačkog spektakla Beterbieva i Bivola – i rezultiralo nezaboravnom završnicom.

Wardley, poznat po svojim tehnički ubojitim pristupima, ovaj je put odlučio napasti kao munja. Već u prvoj minuti borbe, probio se kroz Clarkovu gard razornim desnim direktom koji je poljuljao njegovog rivala. Clarke, evidentno uzdrman, nije imao gdje pobjeći – našao se pritisnut u kutu, preplavljen serijom silovitih udaraca. Kao grom iz vedra neba, borba je završila prije nego što je i počela. Clarke se našao na podu, a sudac nije imao izbora nego prekinuti borbu, spašavajući Clarkea od daljnjeg razaranja.

Publika, zapanjena brzinom i načinom na koji je borba završila, mogla je samo nijemo promatrati kako medicinsko osoblje ulazi u ring. Clarke je izgledao loše, s oštećenjem lica koje je govorilo više od riječi – oteklina na glavi i iskrivljena vilica. No, hrabri borac, unatoč udarcima koje je primio, uspio se pridignuti i odati počast Wardleyju, pokazujući da su i najteži porazi prilika za poštovanje.

Uz ring, legendarni Johnny Nelson nije mogao sakriti svoje iznenađenje: “Nikada nisam vidio ovakvu reakciju nakon nokauta, bilo je zastrašujuće gledati.”

Ariel Helwani je napisao: "Ovakvo nešto nisam vidio nikada".

Clarkeova ozljeda bila je ozbiljna – sumnjalo se na frakturu jagodične kosti, što je kasnije potvrdio promotor Frank Warren.

Wardley, 29-godišnjak, prepun adrenalina i pobjedničke euforije, nije krio svoje ambicije.

"Želim pojaseve, želim naslove. Želim one koji imaju riječ ‘svjetski‘ na sebi. Svi oni koji su ispred mene, stižem po njih," najavio je Wardley, bacajući rukavicu izazova.

Ovaj munjeviti završetak borbe bio je dokaz da Wardley nije samo spreman za titulu, već i za globalnu dominaciju. Kako je rekao: „Možda je do kave ili zraka ovdje u Saudijskoj Arabiji, ali svaki put kad Njegova Ekselencija poželi da se vratim, ja sam spreman."

Linker
13. listopad 2024 15:24