Ostalo

BJJ majstor Relson Gracie pušten iz pritvora nakon što je dostavio potreban dokument

Relson Gracie
 Instagram
Iako se u prvom trenutku činilo kako bi 66-godišnji BJJ majstor Relson Gracie mogao završiti iza rešetaka u svom rodnom Brazilu, jedan od pionira brazilskog jiu-jitsua dostavio je dokument kojim dokazuje kako su derivati marihuane, pronađeni dok njega, tamo bili za čisto medicinsku uporabu.

Čini se kako je uhićenje BJJ majstora Relsona Gracieja, koje se dogodilo u subotu na autocesti koja povezuje Rio De Janeiro i Sao Paulo, bilo rezultat nesporazuma. Tim putem je policija kod 66-godišnjaka pronašla skunk i još nekoliko derivata marihuane. Na kraju se dokazalo kako je on za iste imao medicinsku dozvolu, koja je dostavljena sudu te da policija jednostavno nije bila dobro upućena u situaciju.

Nakon što je Gracie pušten iz pritvora, službeno priopćenje dao je njegov američki odvjetnik:

"Sportaš i profesor Relson Gracie bio je žrtva velikog nesporazuma. On živi u SAD-u, a lijekove na bazi kanabidiola ponio je za terapeutske potrebe, sve proizvedene legalnim putem u toj državi. Pravosuđe je vrlo brzo opozvalo njegovo uhićenje nastalo tijekom rutinske pretrage. Prema posljednje izglasanim pravilima, takvi lijekovi se uz propisani dokument mogu prenijeti i prema tome ovdje nije počinjeno nikakvo krivično djelo."

Gracie je prvobitno priveden i optužen za distribuciju droge te mu je prijetila kazna od 5 do 15 godina zatvora. Srećom po njega i po sve njegove učenike, Brazilci su jednostavno situaciju krivo shvatili i s pravne strane kao da se ništa nije ni dogodilo.

Linker
09. rujan 2024 11:27