UFC

Adesanya i dalje želi meč protiv Jona Jonesa: ‘On mora srediti svoj život i početi nastupati‘

Israel Adesanya

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Prvak UFC-ove srednje kategorije silno želi meč protiv jednog od najvećih ikad

Rivalstvo Jona Jonesa i Israela Adesanye jedno vrijeme se sve više zahuktavalo i spominjao se potencijalni meč dvojice vrhunskih boraca. Adesanya suvereno vlada UFC-ovom srednjom kategorijom, a Jon Jones najveći je borac u povijesti poluteške kategorije, a po mnogima i najveći borac ikad.

Do međusobnog obračuna ipak nije došlo. Jones je početkom 2020. godine pobijedio Dominicka Reyesa u borbi za titulu, a nakon toga napustio je kategoriju i odlučio se za prelazak u tešku kategoriju.

Što se Adesanye tiče, on je prošle godine napao titulu u poluteškoj kategoriji, ali Jan Blachowicz porazio ga je jednoglasnom odlukom. Borba između Adesanye i Jonesa više ne djeluje kao realnost, ali Adesanya i dalje smatra da se ta borba mora dogoditi, odnosno da meč protiv Jonesa mora biti dio njegove borilačke priče.

''On bi trebao preći u višu kategoriju prije svega. Bori se protiv Francisa Ngannoua ili nekog, samo prekini završavati na TMZ-u. Sredi svoj život.'', rekao je Adesanya aludirajući na TMZ-ovu snimku Jonesova uhićenja.

Jones već dugo najavljuje povratak u tešku kategoriju i nerijetko objavljuje videe sa svojih treninga. ''Bones'' želi nabiti osjetnu mišićnu masu prije prelaska u višu kategoriju, ali dojam je kao da konstantno odugovlači i odgađa debi, a u međuvremenu mu se događaju raznorazni skandali izvan kaveza. Adesanya se nada kako će se Jones napokon srediti i vratiti borbama.

''Ovo su činjenice, govorim li nešto što nije istina? Neka sredi svoj život i počne se opet boriti. Ne možemo se boriti ako se on uopće ne bori. Ja sam onaj koji se bori, koji je aktivan. Prešao sam u višu kategoriju, nisam samo pričao o tome. Napravit ću to ponovno. Zacementirat ću svoju ostavštinu. Trenutno se brinem samo o sebi i nikome drugom. U tome je stvar.'', objasnio je Adesanya na konferenciji za medije uoči UFC 276 eventa.

Adesanyu ovog vikenda čeka meč protiv Jareda Cannoniera za titulu prvaka u srednjoj kategoriji. Što se Jonesa tiče, šuškalo se o njegovom povratku u devetom mjesecu ove godine, ali ta priča brzo se stišala i nikakvih službenih potvrda nije bilo.

Linker
26. travanj 2024 17:57