UFC

‘Boks sam volio prije MMA-a, volio bih odraditi meč‘: Dustin Poirier još jedan je u nizu UFC-ovih boraca koji žele boksati

Dustin Poirier

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Ponajbolji UFC-ov borac lake kategorije osvrnuo se na svoje borilačke početke

Prije nekoliko dana pisali smo vam kako je Francis Ngannou možda pokrenuo ‘‘lavinu‘‘ i kako je pokazao UFC-ovim borcima da se isplati boriti za svoje snove. Posebno se isplati ako su snovi povezani s izletom u boksačke vode.

Ngannou je vjerovao da ima ponešto za pokazati u boksačkom ringu, ali UFC-ovi čelnici nisu ga podržali u tome naumu. Francis je napustio UFC kako bi išao za svojim boksačkim snom, odradio je odličan meč protiv Furyja, a sada ga se povezuje s imenima kao što su Anthony Joshua i Deontay Wilder.

Tom Aspinall prije nekoliko dana izjavio je kako bi se i on rado okušao u boksačkom ringu, a sada je još jedan borac istupio i pokazao težnju ka ulasku u ring. Radi se o Dustinu Poirieru, a mnogi će se složiti da bi se ‘‘Diamond‘‘ zapravo ponajbolje snašao u boksačkom ringu, barem kad su u pitanju MMA borci.

Poirier je više puta prezentirao odlične boksačke vještine unutar kaveza, godinama je na glasu kao ponajbolji boksač među UFC-ovim borcima, a čak i on sam tvrdi da je nekoć mislio da će postati boksačem.

‘‘Boks? Volio bih odraditi meč prije nego okončam svoju borilačku karijeru, ali mislim da se to ipak neće dogoditi. Mislim da mi je preostalo pet ili šest borbi prema ugovoru s UFC-om, ali rado bih boksao. Prvi put kad sam navukao borilačke rukavice, to su zapravo bile boksačke rukavice. Mislio sam da ću postati boksač.‘‘, rekao je Dustin gostujući u MMA Houru, a zatim je nastavio pričati o svojoj ljubavi ka boksu.

‘‘Boks sam volio prije MMA-a. Gledao bih borbe i bio sam inspiriran tim borbama. Gledajući kako prolaze kroz krv i patnju, a nastavljaju gurati dalje, znao sam da imam to u sebi. Jednostavno sam znao. Bio sam upoznat i s MMA-om. Moj otac i ja gledali smo borbe na VHS kasetama. Čak sam malo i hrvao dok sam bio mlađi, ali nisam znao ništa o jiu-jitsuu. Dok sam trenirao s ostalim tipovima u boksačkoj dvorani, oni su mi govorili gdje su nekoć trenirali kickboks i jiu-jitsu, a ja sam već sljedećeg vikenda bio u toj dvorani i nikada se više nisam vraćao boksu.‘‘, otkrio je Poirier.

Dojam je kako je Dustin ipak svjestan da mu UFC neće dopustiti boksačke avanture, a s obzirom na godine (uskoro 35), preostali broj mečeva prema ugovoru i motivaciju koju vidno gubi, boks će vjerojatno ostati nedosanjani san za Dustina Poiriera.

Linker
18. travanj 2024 10:57