UFC

Čitatelji Fight Sitea odabrali: Jose Aldo najveći je borac u povijesti UFC-ove perolake kategorije

Jose Aldo

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Četiri dana imali ste priliku ostaviti svoj glas u zanimljivoj diskusiji

Proteklog tjedna, točnije u četvrtak navečer, ponudili smo vam anketu u kojoj ste mogli izabrati najvećeg borca UFC-ove perolake kategorije u povijesti. Četiri imena bila su u ponudi.

Aktualni prvak Alexander Volkanovski borac je koji je posljednom pobjedom aktivirao ovu temu na neki način, a u igri su bili Jose Aldo, Conor McGregor i Max Holloway. Izuzetno tijesna utrka vodila se između ove četvorice i nitko nije skupio više od 30 posto glasova.

Na koncu je pobjedu odnio Jose Aldo s 28 posto glasova, dok je Volkanovski skupio jedan posto manje. Iznenađujuće je da Conor McGregor zauzima treće mjesto u ovom izboru s 23 posto glasova, a Holloway je posljednji s 22 posto prikupljenih glasova. Anketa je zatvorena sinoć u ponoć.

Na neki način, lijepo je vidjeti kako naši čitatelji nisu zaboravili tko je i što je bio Jose Aldo u toj kategoriji. 35-godišnji Brazilac jedan je od sinonima UFC-ove perolake kategorije, a iako je prešao u bantam nakon nekoliko teških poraza, njegova ostavština je neizbrisiva.

Legendarni Jose, titulu u perolakoj kategoriji osvojio je još u WEC-u, krajem 2009. godine. Taj pojas obranio je dvaput, a pripajanjem WEC-a s UFC-om, promoviran je u prvog UFC-ovog prvaka perolake kategorije.

Aldo je UFC-ov pojas u perolakoj uspješno branio sedam puta, a titulu je osvajao u dva navrata, nakon što ju je prvi put izgubio porazom od Conora McGregora. Jose je pobjeđivao imena kao što su Frankie Edgar, Chad Mendes, Urijah Faber, Chan Sung Jung itd. U periodu od 2010. pa do kraja 2015. godine, djelovao je uistinu nepobjedivo i mnogi su ga smatrali najboljim borcem na svijetu.

Osam pobjeda u mečevima za titulu i sedam uspješnih obrana pojasa, rekord su kategorije, a pokazalo se kako se uistinu radilo o jakom argumentu. Ukupno 10 pobjeda i četiri poraza upisao je Aldo unutar UFC-ove perolake kategorije.

Ostvarenja ostalih boraca kao i rezultate ankete možete pročitati na LINKU. Zahvaljujemo svima koji dali svoj glas u anketi i time sudjelovali u ovoj zanimljivoj diskusiji.

Linker
25. travanj 2024 16:42