UFC

Figueiredo ekspresno do obrane naslova, Shevchenko trebala punih pet rundi, porazi Perryja i Shoguna!

Deiveson Figueiredo i Valentina Shevchenko
 Screenshot (Twitter, UFC)
UFC 255 priredba nije nam donijela promjene na tronu muha kategorije

I Deiveson Figueiredo i Valentina Shevchenko uspješno su u noći sa subote na nedjelju u Las Vegasu obranili svoje pojaseve.

Brazilac Figueiredo (20-1) u glavnoj je borbi večeri za manje od dvije minute (1:57) na tapkanje prisilio svog izazivača i uspješno po prvi puta obranio svoju titulu.

Sve je krenulo s nekoliko razmjena na nogama da bi u jednom trenutku Perez (24-6) odlučio borbu preseliti u parter. Figueiredo je neko vrijeme dobro branio taj pokušaj rušenja, a onda je odlučio napasti Alexovu nogu, da bi nedugo nakon toga svog suparnika uhvatio u 'giljotinu' i to u trenucima kada je ovaj pokušao izboriti gornju poziciju.

Perez se pokušao izvući, ali bila je to prerana faza borbe, obojica su još uvijek bili suhi i izazivač je jednostavno morao tapkati.

Shevchenko četvrti put obranila pojas

I Shevchenko (20-3) je obranila svoj naslov, ali za razliku od Brazilca, jedna od najboljih borkinja svijeta trebala je punih pet rundi za pobjedu nad Jennifer Maiom (18-7-1).

Valentina je u APEX kompleksu slavila nakon jednoglasne sudačke odluke i tako po četvrti put u nizu obranila svoj pojas, ali njena izazivačica iz Curitibe pokazala se kao puno zahtjevniji izazov nego što su mnogi očekivali.

Iako je bila veliki 'underdog', Maia je čak uspjela i osvojiti jednu rundu. Radilo se tu o drugoj dionici tijekom koje je uspjela većim dijelom kontrolirati aktualnu prvakinju, ali osim toga, Shevchenko je sigurno uzela preostale četiri runde. Valentina je ipak pokazala puno bolju i tehnički potkovaniju igru na nogama, a sve je to povremeno kombinirala i atraktivnim rušenjima iz klinča.

Rat Perryja i Meansa, poraz legendarnog Shoguna

Na glavnom dijelu programa gledali smo i jedan pravi rat Tima Meansa i Mikea Perryja. UFC-ovi velteraši ponudili su nam atraktivan okršaj koji je otvoren pomalo iznenađujućim 'Platinumovim' rušenjem. Pokušao je Mike još u prvoj rundi ugušiti Meansa, ali Tim se izvukao te kroz nastavak borbe uglavnom vodio glavnu riječ. Posebno je Means bio precizan sa svojim direktima, a fanovima je u suradnji s Perryjem priuštio i nekoliko divljih izmjena na nogama.

Nakon završetka borbe jedan je sudac 'The Dirty Birdu' dao sve tri, a preostala dva dodijelila su mu dvije runde.

Pobjedu u Las Vegasu upisala je i Katlyn Chookagian koja je jednoglasnom odlukom sudaca bila bolja od Cynthije Calvillo.

Otvaranje 'main carda' pripalo je Paulu Craigu koji je tehničkim nokautom u drugoj rundi zaustavio legendarnog Mauricija 'Shoguna' Ruu. Škotski je poluteškaš nakon neodlučenog ishoda iz prošle godine u revanšu odlučio biti konkretniji. Craig se ovoga puta više se oslanjao na svoj 'grappling', slavnoga Brazilca napadao je raznim zahvatima, a kada je vidio da to ne prolazi okrenuo se 'ground-and-poundu' i tako stigao do treće pobjede u posljednja četiri nastupa.

Sve rezultate pogledajte u nastavku članka.

UFC 255 rezultati:

Deiveson Figueiredo def. Alex Perez via sub (giljotina) (R1, 1:57)

Valentina Shevchenko def. Jennifer Maia via jednoglasna odluka

Tim Means def. Mike Perry via jednoglasna odluka

Katlyn Chookagian def. Cynthia Calvillo via jednoglasna odluka (30-27 x3)

Paul Craig def. Mauricio Rua via TKO (R2, 3:36)

Uvodne borbe:

Brandon Moreno def. Brandon Royval via TKO (R1, 4:59)

Joaquin Buckley def. Jordan Wright via KO (R2, 0:18)

Antonina Shevchenko def. Ariane Lipski via TKO (R2, 4:33)

Nicolas Dalby def. Daniel Rodriguez via jednoglasna odluka (30-27, 29-28x 2)

Alan Jouban def. Jared Gooden via jednoglasna odluka (30-27 x3)

Kyle Daukaus def. Dustin Stoltzfus via jednoglasna odluka (30-27 x2, 30-26)

Sasha Palatnikov def. Louis Cosce via TKO (R3, 2:47)

Linker
22. travanj 2024 18:44