UFC

Poznati trener hvali O‘Malleyja: ‘Pobijedio bi puno profesionalnih boksača, toliko je dobar‘

Sean O‘Malley

 MEGAN BRIGGS Getty Images Via Afp
‘Zastrašuje je da izgleda toliko bolje, toliko konzistentnije. Jako se poboljšao‘

Teddy Atlas legendarni je američki boksački trener i komentator, najpoznatiji po suradnji s Cus D‘Amatom i Mike Tysonom, a trenirao je čak 18 svjetskih prvaka. Godine 1994. je doveo Michaela Moorera do titule prvaka teške kategorije, a pripremao je i Alexandra Povetkina za napad na titulu protiv Vladimira Klička.

Na UFC 299 priredbi mogli smo vidjeti da je Sean O‘Malley održao pravu školu boksa svih pet rundi protiv Marlona Vere i time upisao svoju prvu uspješnu i uvjerljivu obranu pojasa bantam kategorije. O‘Malley ima malo iskustva u profesionalnom boksu kada je 2016. godine upisao pobjedu nokautom u prvoj rundi i već je nekoliko puta spomenuo kako bi se rado opet borio u boksačkom ringu. Fantastična izvedba protiv Vere je očito potaknula Atlasa na izjavu prepunu pohvala za mladog UFC prvaka:

"Pobijedio bi puno profesionalnih boksača – toliko je dobar u boksu. Njegov rad nogama je toliko dobar. Njegova udaračka sposobnost i kombinacije su tehnički vrlo precizne i čiste. Ruke su mu brze i ima visoku borilačku inteligenciju", izjavio je poznati trener na svom YouTube kanalu "THE FIGHT with Teddy Atlas".

Tu nije bio kraj lijepim riječima s njegove strane, dotaknuo se i njegovih antropometrijskih karakteristika te kako ih iskorištava u borbi:

"Ima dugu prednju ruku, i koristi ju dobro kako bi namjestio svoje udarce. Jako dobro osjeti udaljenost mete i kontrolira tu udaljenost. I u potpunosti opruža svoje udarce, punom ekstenzijom".

Spomenuo je i riječi koje mu je prenio legendarni D‘Amato prije puno godina:

"Teddy, kada netko osvoji titulu, automatski postaje 30 posto bolji. I znate što? Zastrašujuće je da O‘Malley izgleda 30 posto bolje, toliko čvršće i konzistentnije. Jako se poboljšao.“

O‘Malley može biti jako ponosan na izjave od ove boksačke veličine i jedva čekamo vidjeti što nam još sprema u budućnosti.

Linker
28. travanj 2024 15:18