UFC

Topuria uvjetuje: ‘Samo dođi s istom energijom koju si imao u posljednjim sekundama protiv Gaethjea‘

Ilia Topuria

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
‘El Matador‘ je spreman na trenutno najiščekivaniji okršaj sa Hollowayjem, no iziskuje da su oba naslova u igri

Novookrunjeni prvak perolake divizije, Ilia "El Matador" Topuria, prihvatio je borbu sa najvećim pobjednikom UFC-a 300, Maxom "Blessed" Hollowayjem, ali samo pod uvjetom da je na kocki titula BMF-a koju je Havajanac osvojio u svom prošlom nastupu.

Nakon dramatičnog završetka borbe između Hollowaya i Gaethjea u meču gdje "Blessed" u posljednjoj sekundi "gasi svijetla" protivniku te kući odnosi čak dva bonusa od 300 tisuća američkih dolara, proziva novog kralja perolake divizije "El Matadora" koji je ispratio borbu u prvim redovima.

Jučerašnje izdanje popularne emisije "The MMA Hour" s Arielom Helwanijem, omogućilo je ekspresni odgovor Topurije koji prihvaća izazov, no pod jednim uslovom.

"Bez BMF pojasa, uopće ga ne želim, obje titule moraju biti na kocki inače me ova borba u potpunosti ne interesira"

"Ako ne prihvaća, idem se boriti s Volkanovskim, koji zaslužuje revanš. Budući da ima taj pojas, uzbuđen sam zbog toga. Zato ga želim. Govorio je: ‘Trenutno imam puno opcija‘ i ovo i ono. On nema nikakvih opcija."

"Trenutno sam šampion. Ja biram datum. Ja biram mjesto. Samo mora biti spreman. Mora čekati poziv. Kad god ga želim, on mora biti spreman."

Važno je napomenuti i činjenicu da je "El Matador" jedini neporaženi prvak trenutno u organizaciji te da Holloway nikada nije bio nokautiran kao ni teže ugrožen na nogama.

"Samo dođi s istom energijom koju si imao u zadnjih 10 sekundi protiv Gaethjea, ali u prvih 10 sekundi. Da vidimo što će se dogoditi. Idemo udarati i vidjet ćemo što će se dogoditi. Znam da ću biti prvi koji će mu ugasiti svjetla."

Perolaki prvak na umu ima vrijeme i mjesto za ovu borbu, a to je potencijalno okršaj u rujnu na UFC-u 306 unutar The Spherea u Las Vegasu.

Linker
20. travanj 2024 09:24