UFC

Ugovorena borba za idućeg izazivača UFC-ove muha kategorije

 screenshot/YouTube
Dva top borca UFC-ove muha kategorije, Brandon Moreno i Alex Perez, upareni su u međusobnu borbu

Podosta neočekivanom i sportski apsolutno neopravdanom odlukom da Cody Garbrandt postane idući izazivač UFC-ove muha kategorije, tri glavna kandidata za izazivača pali su u drugi plan. Jedan od njih je Askar Askarov, dok su preostala dvojica Brandon Moreno i Alex Perez koji su sad upareni u međusobnu borbu, pobjednik koje bi vjerojatno trebao dobiti priliku za koju su već sad obojica kandidirali.

Brandon Moreno (17-5-1, 5-2-1 UFC) s razlogom se nadao da će on postati prvi izazivač Deivesona Figueireda, budući da ima najbolji trenutni rezime u muha kategoriji. Ipak, 27-godišnji Meksikanac marginaliziran je odlukom UFC-a da za izazivača postave Codyja Garbrandta. Svoje nezadovoljstvo tom odlukom Moreno je odmah izrazio putem Facebooka.

"Čini se da je problem što nemam puno tetovaža, pratitelje na Instagramu i tri poraza nokautom u nizu", napisao je tada Moreno.

Nije on naravno bio jedini nezadovoljan, budući da su se prilici također nadali Askar Askarov, protiv kojeg je Moreno prošle godine odradio neodlučenu borbu i Alex Perez. A upravo Pereza je UFC sad odlučio upariti s Morenom.

Perez (24-5, 6-1 UFC) je godinu dana stariji borac od Moreno, a svoj je put prema vrhu izgradio radeći u tišini. Ipak, njegova posljednja pobjeda, koju je prekidom upisao protiv Jussiera Formige, nešto je na što nitko nije mogao ostati ravnodušan. Došao je do četvrtog mjesta ljestvice kategorije te je jasno kako mu treba još jedna pobjeda do napada na titulu. Upravo zbog toga je bio najmanje razočaran od spomenutog trojca.

Zanimljiv je odabir datuma ove borbe. Naime, ona će se održati 21. studenog na UFC 255 priredbi, istoj onoj koju predvodi borba Figueireda i Garbrandta. Tako će pobjednik iste odmah imati priliku uživo popratiti duel za prvaka te na licu mjesta zatražiti svoju, nakon toga apsolutno zasluženu, priliku za osvojiti pojas prvaka.

Linker
25. travanj 2024 03:49