UFC

(VIDEO) UFC potpisao strašnog kubanskog nokautera: Evo kako je za vikend ‘zaledio‘ protivnika za samo šest sekundi

Robelis Despaigne

 Screenshot/Instagram
Sve je pobjede ostvario nokautom u prvoj rundi, a njegove posljednje tri borbe trajale su - 21 sekundu

Krajem rujna pisali smo o Robelisu Despaigneu, kubanskom teškašu, koji je tada, u oktogonu Fury FC organizacije, "high kickom" brutalno nokautirao Amerikanca Stevieja Paynea nakon samo tri sekunde - što je jedan od najbržih nokauta u povijesti slobodne borbe. Nešto više od dva mjeseca kasnije, Despaigne je upisao novu ekspresnu pobjedu nokautom i tako si utabao put prema UFC-u.

"Bad Boy" je, naime, na nedjeljnoj Fury FC 80 priredbi u Houstonu (Texas, Sjedinjene Američke Države), nokautirao i Milesa Banksa - i to za samo šest sekundi. Ponovno je kubanski gorostas (201 centimetar) otvorio meč "high kickom", na koji je vezao dva razorna krošea i "ugasio" protivnika. Iako je Miles ostao bez svijesti još na nogama, tijekom prizemljenja na njegovoj su glavi odsjela još dva Despaigneova silovita "čekića" nakon čega je intervenirao sudac i prekinuo borbu. Cijelu sekvencu možete pogledati u videozapisu koji slijedi.

Podsjetimo, Despaigne je bazično tekvandoaš, na Olimpijskim igrama 2012. (London) u tom je sportu osvojio brončanu medalju u kategoriji do 80 kilgorama, a kao teškaš je osvojio još dvije bronce na Svjetskim prvenstvima 2013. (Puebla, Meksiko) i 2015. (Čeljabinsk, Rusija). Početkom lipnja prošle godine tatami je zamijenio oktogonom, te u svom MMA debiju, na Titan FC 77 priredbi, tehničkim nokautom pobijedio Katumu Mulumbu u završnici prve runde. Potom prelazi u Fury FC gdje je upisao još tri pobjede nokautom, a ono što posebno impresivno zvuči jest činjenica da je pritom u kavezu proveo - samo 21 sekundu.

Despaignove izvedbe i borilački rezime privukle su pozornost i UFC-ovih čelnika, tako da je nakon nedjeljne pobjede Kubanac potpisao ugovor, te službeno postao dijelom najjače svjetske MMA organizacije. Iako je kasno zaplovio vodama slobodne borbe i trenutno na leđima ima 35 godina, Robelis bi itekako mogao biti zanimljiva nadgradnja UFC-ovoj teškaškoj bazi, te isporučiti poneki impresvan nokaut i na najvećoj pozornici.

Linker
02. svibanj 2024 13:47