UFC

Khabib Nurmagomedov: 'Tony Ferguson je gotov, izgubit će i svoju iduću borbu'

Khabib Nurmagomedov
 screenshot/Youtube
Khabib Nurmagomedov ne vjeruje da će se Tony Ferguson uspjeti vratiti na stari put

Borba Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona posljednjih je godina bila čežnja MMA fanova. Oba borca lake kategorije impresionirala su svojim nastupima, bili su u sjajnim pobjedničkim serijama, a njihov okršaj službeno se ugovarao čak pet puta. Nakon što je propao posljednji, Ferguson je poklekao. Izgubio je borbu od Justina Gaethjea, koji je time preuzeo njegov status i sad on čeka borbu protiv Dagestanca, koji je priznao da mu je žao što se to dogodilo.

"Moram priznati da mi je žao što se to dogodilo. Znam da je imao prije borbe operaciju na lijevom koljenu i znao sam da je borba gotova ako na početku primi par udaraca u nju. Tony je borbu započeo u kontra gardu, a on inače nije kontra gard. Nakon prve runde se vidjelo da je nervozan jer mu plan nije radio. U drugoj rundi mu također nije radio, ali imao je dobar udarac pred kraj runde. No, u trećoj je bilo gotovo. Justin je imao jako dobar plan, borio se pametno i nije dao Tonyju nikakve šanse", objasnio je Khabib u razgovoru s Brettom Okamotom kako je vidio tu borbu.

On smatra kako je u toj borbi vidio dovoljno da zaključi da smo ono najbolje od Tonyja Fergusona vidjeli te da se njegov povratak na stare navike neće dogoditi. Zapravo, prognozira mu još veći pad.

"Nitko ne može dugo vremena biti jednako dobar. Niti Tony Ferguson niti Khabib. Jednog dana netko će te pobijediti. Bog nikome ne daje jednaku snagu, koncentraciju i mentalnu snagu kroz cijeli život. Mislim kako je njegovo vrijeme gotovo i izgubit će odmah iduću borbu. Kad primiš takvu štetu, gotov si, ne može se nitko vratiti nakon toga, čak niti Tony Ferguson", iznio je mišljenje, davši mu jedan prijedlog za eventualni povratak:

"On je sjajan borac i trenutno ima izbor. Ima priliku boriti se protiv Islama Makhacheva koji je gotovo Top 10 i ima ime. Zašto ne bi prihvatio tu borbu? UFC će ga jako dobro platiti, Ali Abdelaziz će ga jako dobro platiti i nakon te borbe ima šansu boriti se za titulu, ako pobijedi. No, njegovo vrijeme je prošlo."

Znači li to da njihovu borbu nikad nećemo vidjeti? Nakon svih onih neuspjelih pokušaja, osjećaj je da su to fanovima ostali dužni.

"Borba je moguća ako se on uspije vratiti na pravi put, ali ne vjerujem da to može ostvariti", zaključio je UFC-ov prvak, kojeg 24. listopada čeka borba protiv Justina Gaethjea. On se već preko mjesec dana nalazi u Dubaiju, dok će se u Abu Dhabi na Fight Island uputiti točno tjedan dana prije borbe.

Linker
20. travanj 2024 21:39