Regija

Ivan Erslan doslovno je prošao kroz Brazilca! U glavnoj borbi večeri se vratio na pobjedničke staze

Saša Zorić i Ivan Erslan

 RONALD GORSIC Cropix
Od samog početka se vidjelo kako Brazilac tu neće imati prevelike šanse

U glavnoj borbi večeri današnje FNC 11 priredbe u Zagrebu sastali su se Ivan Erslan i Dirlei Broenstrup. Originalno se Ivan trebao boriti protiv Edersona Maceda, no Brazilac je prije nekoliko dana otkazao nastup i prisilo FNC da u posljednji tren traže protivnika za hrvatskog poluteškaša.

Borba se održala u ‘‘catchweightu‘‘ do 100 kilograma, a Erslan se vratio u FNC-ov kavez nakon otprilike godinu i pol dana i finala druge sezone Armagedona. U svom trenutno posljednjem nastupu Erslan je poražen u meču za KSW-ovu titulu poluteške kategorije od Ibragima Chuzhigaeva, tako da je večeras bio posebno motiviran.

Što se njegovog protivnika tiče, radilo se o 41-godišnjem Brazilcu koji je u svojoj karijeri skupio 17 pobjeda i 10 poraza. Do sada se od poznatijih imena borio protiv Bruna Cappeloze i Maxima Grishina, ali kladionice mu protiv Erslana nisu davale previše šanse te mu je dodijeljen koeficijent od čak 5,00.

Prva runda

Erslan je zauzeo centar, ali Brazilac je pokušao ‘‘low kickovima‘‘ ugroziti Ivana. Pogodio je jednu i solidnu kontru, no Erslan je bacio jednu veliku seriju preba Brazilcu, a nakon čega je Broenstrup pokušao rušiti. Erslan se snašao i okrenuo je protivnika i završio gornji, nakon čega je nanosio teške udarce u parteru. Sudac je vidio dovoljno te je uskočio i prekinuo meč, a od početka se vidjelo kako tu Brazilac neće imati previše šanse.

Pobijedio je Ivan Erslan tehničkim nokautom u prvoj rundi i bio je to još jedan sjajan nastup u režiji ponajboljeg hrvatskog MMA borca.

U kutu Ivana Erslana našao se i Conan Silveira, glavni trener American Top Teama na Floridi. Legendarni MMA trener već nekoliko godina upoznat je s likom i djela Ivana Erslana, a Erslan je nerijetko posjetitelj ATT-ja na Floridi gdje odrađuje dio svojih priprema za mečeve. Conan SIlveira neposredno nakon Erslanove pobjede dao je kraću izjavu za Fight Site, a naravno da je zadovoljan Erslanovom izvedbom.

‘‘To je bio naš plan, odraditi takvu borbu. Znali smo da čim protivnik osjeti njegove (Erslanove) ruke, da će odmah pokušati zgrabiti (srušiti) Ivana. Bili smo spremni na to i to je ono za što smo trenirali.‘‘, pojasnio je Silveira, a izjavu nam je dao i sam Ivan Erslan.

‘‘Malo brže nego što sam očekivao, bilo je nekih novih stvari za mene. Završio sam borbu u parteru i sretan sam zbog toga. Protivnici se ubuduće mogu nešto više brinuti i o mojim vještinama u parteru.‘‘, rekao je odlično raspoloženi Erslan.

Ivanu Erslanu i njegovom timu čestitamo na novoj pobjedi, a njegovom borbom zaključen je i odlični FNC 11 event. Gledali smo devet vrlo uzbudljivih mečeve, a sve razultate i izvještaje ove priredbe možete pronaći u nastavku članka.

FNC 11: Fight For Legacy - Rezultati

Glavni dio

Ivan Erslan def. Dirlei Broenstrup via TKO - R1 1:57 I IZVJEŠTAJ

Jordan Barton def. Daniel Bažant via KO - R1 1:27 (za titulu perolake kategoije) I IZVJEŠTAJ

Đani Barbir def. Arkadiusz Maziakowski via TKO - R2 (za titulu srednje kategorije) I IZVJEŠTAJ

Rony Jason def. Filip Pejić via KO - R1 3:30 I IZVJEŠTAJ

Marko Bojković def. Mauro Paixao via KO - R2 I IZVJEŠTAJ

Matej Batinić def. Aleksandr Pysanko via submission - R1 4:59 I IZVJEŠTAJ

Preliminarni dio

Marko Kisič def. Ivica Trušček via podijeljenom sudačkom odlukom I IZVJEŠTAJ

Robin Roos def. Andi Vrtačić via KO - R1 2:01 I IZVJEŠTAJ

Marin Mikulić def. Stanislav Krofak via jednoglasnom odlukom sudaca I IZVJEŠTAJ

Linker
27. travanj 2024 03:12