UFC

Julianna Pena otkazala nastup na UFC 289 eventu: Amanda Nunes ekspresno dobila zamjensku protivnicu

Julianna Pena

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Trilogija između Julianne Pene i Amande Nunes zasad je otkazana jer se Pena ozlijedila

Mnogim UFC-ovim fanovima nije se sviđao UFC-ov odabir glavne borbe večeri za UFC 289 event, a sinoć je glavna borba večera dobila i određenu preinaku. Naime, Julianna Pena bila je primorana zbog ozljede otkazati svoj meč protiv Amande Nunes, a UFC je ekspresno pronašao zamjenu za ozlijeđenu borkinju.

Umjesto Julianne Pene uskočila je Meksikanka Irene Aldana (14-6-0, 7-4 UFC), a obračun Irene Aldane i Amande Nunes novi je ‘‘main event‘‘ UFC 289 priredbe. UFC-ov predsjednik Dana White sinoć je potvrdio da se Pena povukla iz trilogije protiv Nunes i Brazilka će 10. lipnja (šesti mjesec) braniti svoju titulu upravo protiv spomenute Aldane.

Neki će reći da je Aldana prvotno i trebala dobiti priliku boriti se za pojas. Trenutno je petorangirana u poretku izazivačica unutar bantam kategorije (-61 kg), a Ketlen Vieira i Aldana jedine su top 5 izazivačice bantam kategorije koje do sada nisu imale priliku napasti pojas.

Aldana je trenutno u nizu od dvije uzastopne pobjede, a kroz posljednjih pet nastupa upisala je četiri pobjede. Poraz je upisala u desetom mjesecu 2020. godine, a tada je jednoglasnom odlukom sudaca izgubila od Holly Holm.

Meksiko će tako u šestom mjesecu možda dobiti još jednu prvakinju. Alexa Grasso u trećem mjesecu ove godine osvojila je pojas u muha kategoriji porazivši Valentinu Shevchenko. Grasso je time postala prva meksička prvakinja u povijesti UFC-a, dok u muškoj konkurenciji Brandon Moreno brani boje Meksika kao prvak muha kategorije. Yair Rodriguez trenutno je privremeni prvak perolake kategorije i u sedmom mjesecu imat će priliku svrgnuti Alexandera Volkanovskog s trona te kategorije.

Irene Aldana ima priliku priključiti im se kao nositeljica pojasa, ali u meču protiv Amande Nunes bit će veliki autsajder. Nunes je po mnogima najveća borkinja u povijesti ovog sporta, a u posljednjih 13 nastupa upisala je čak 12 pobjeda. Jedini poraz u sklopu tog niza došao je u 12. mjesecu 2021. godine. Julianna Pena tada je porazila Amandu ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi, ali Nunes se revanširala u sedmom mjesecu prošle godine. Na UFC 289 eventu u Kanadi, Nunes će pokušati doći do ukupno šeste obrane titule u bantam kategoriji.

Vrijedi spomenuti kako je Aldana imala zakazan meč za UFC Fight Night 224 event koji je na rasporedu 20. svibnja (peti mjesec). Aldana se trebala boriti protiv Raquel Pennington, a njihov meč bio je predviđen kao glavna borba večeri na tom eventu. Trenutno nije poznato što će UFC napraviti po tom pitanju, jer kompletan ‘‘fight card‘‘ za taj event jako je loš i teško je odabrati meč adekvatan za predvoditi kompletnu priredbu (popis borbi za taj event pogledajte OVDJE).

Linker
25. travanj 2024 12:13