UFC

Islam Makhachev ostaje vladar lake kategorije! Lakše od očekivanog riješio je Volkanovskog u prvoj rundi

Islam Makhachev

 GIUSEPPE CACACE Afp
Prvak perolake kategorije dobro je otvorio meč, ali ‘high kick‘ je sve promijenio

Nakon svega, došao je red i na glavnu i najiščekivaniju borbu večeri. Prvak lake kategorije Islam Makhachev branio je pojas drugi put i to protiv istog čovjeka, Alexandera Volkanovskog. U veljači su odradili prvi meč na UFC-u 284, a tada je dagestanski borac uspješno obranio titulu. Sada je trebao braniti pojas protiv Charlesa Oliveire, ali "Do Bronx" se morao povući iz borbe zbog posjekotine koju je zadobio desetak dana prije borbe, a njegovo mjesto je hrabro uskočio "The Great" i pokazao o kakvoj se borilačkoj klasi radi.

Makhachev je otvorio ovaj meč "low kickom". Nakon minute, uputio je "high kick" u blok, a onda se uputio u rušenje te su završili u klinču. Ipak, Australac makedonskih korijena okrenuo ga je i počeo ga udarati lijevom rukom, a nakon toga je Dagestanac uputio nekoliko dva koljena u glavu te su se ubrzo odvojili. Nakon toga, nastavili su borbu na nogama, a Makhachev je uputio briljantan "high kick", poslao "Volka" na pod i završio ga tehničkim nokautom!

Volkanovski je jako dobro izgledao, lakoćom se nosio sa svojim protivnikom u klinču te je izgledalo da "short notice" i neće biti toliko presudan, ali odličan prednji udarac u glavu poslao ga je na pod i tu je bio kraj. Makhachev je upisao drugu uspješnu obranu titule i 13. pobjedu zaredom, dok je Volkanovskom ovo treći poraz u karijeri. Naravno, nakon ovakvog raspleta postaje upitna njegova borba protiv Ilie Topurie u prvom mjesecu na UFC-u 297, ali izjavio je da je spreman prihvatiti izazov i boriti se protiv španjolsko-gruzijskog borca.

Chimaev upisao novu pobjedu, neslavan završetak iščekivanog sraza

Što se tiče ostatka glavnog dijela priredbe, Khamzat Chimaev slavio je protiv Kamarua Usmana većinskom odlukom sudaca. Iako je upisao pobjedu, nije oduševio te se s pravom pitamo što bi bilo da je Usman imao puni trening kamp za ovaj meč. Borba prije toga poprilično nas je razočarala, dugoočekivani sraz između Johnnyja Walkera i Magomeda Ankalaeva završio je "no contestom" u prvoj rundi nakon što je potonji uputio ilegalno koljeno u glavu. Prve dvije borbe nisu donijele nikakva prevelika iznenađenja, Ikram Aliskerov i Said Nurmagomedov upisali su pobjede u prvoj rundi, Aliskerov nokautom, Nurmagomedov giljotinom.

Preliminarni dio obilježili udarci u genitalije

Glavni meč tog dijela priredbe, onaj između Muhammada Mokaeva i Tima Elliotta imao je potencijal za najbolju borbu večeri, ali ipak nismo dobili tako uzbudljiv meč. Da ne bude zabune, gledali smo interesantan meč, ali vjerojatno nedovoljno dobar za epitet "najbolje borbe večeri".

U trećoj rundi Mokaev je slavio prisiljavanjem na predaju, a sudačke kartice pokazale su da je do tog trenutka gubio meč. Ipak, nakon pet pobjeda unutar UFC-a, vrijeme je za mečeve protiv onih najboljih u kategoriji.

Ostatak preliminarnog dijela mogao je biti i nešto zanimljiviji, a neke mečeve obilježile su i kontroverze. Možemo kazati da su te mečevi obilježili nisku udarci koji su podosta produljili trajanje tog dijela večeri, ali bilo je i dobrih borbi, a izdvajamo uspješan debi "Share Bulleta" koji je otvorio "event" pobjedom jednoglasnom sudačkom odlukom. Rezultate cijele priredbe možete pogledati na dnu članka.

UFC 294 - rezultati

Glavni dio

Islam Makhachev def. Alexander Volkanovski via TKO, R1 3:06

Khamzat Chimaev def. Kamaru Usman via većinskom odlukom sudaca (29-27 x2, 28-28) IZVJEŠTAJ

Magomed Ankalaev vs. Johnny Walker - borba završila "no contestom" nakon 3 minute i 13 sekundi prve runde IZVJEŠTAJ

Ikram Aliskerov def. Werlley Alves via TKO, R1, 2:07 IZVJEŠTAJ

Said Nurmagomedov def. Muin Gafurov via submission - R1, 1:13 IZVJEŠTAJ

Preliminarni dio

Muhammad Mokaev def. Tim Elliott via submission - R3, 3:03 IZVJEŠTAJ

Trevor Peek def. Mohammad Yahya via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x2, 29-28)

Javid Basharat vs. Victor Henry - borba završila "no contestom" nakon 15 sekundi druge runde

Sedriques Dumas def. Abu Azaitar via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3)

Mike Breeden def. Anshul Jubli via KO - R3, 3:00

Muhammad Naimov def. Nathaniel Wood via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3)

Viktoriya Dudakova def. Jinh Yu Frey via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3)

Shara Magomedov def. Bruno Silva via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x3) IZVJEŠTAJ

Linker
14. svibanj 2024 11:22