UFC

Justin Gaethje novi je ‘BMF‘! Brutalno je nokautirao Dustina Poiriera u glavnoj borbi večeri

Justin Gaethje

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Fantastičan nastup odradio je Justin Gaethje u Salt Lake Cityju

Glavna borba večeri na UFC 291 eventu ponudila je obračun za ‘‘BMF‘‘ titulu, a Justin Gaethje i Dustin Poirier borili su se za pojas koji je Jorge Masvidal predao pobjedniku, a ‘‘BMF‘‘ pojas završio je na ramenu Justina Gaethjea!

Justin Gaethje vrlo dobro je izgledao kroz prvih par minuta ove borbe. Poirier je pritiskao, ali Gaethje lijepo kontrirao u povlačenjima, a u jednom trenutku jako lijepo je pogodio i ‘‘high kickom‘‘. Ipak, nakon nešto više od tri minute, Poirier je fantastično pogodio zadnjim direktom i bio je to vjerojatno najkonkretniji udarac u dotadašnjem dijelu borbe. Dustinovo samopouzdanje vidno je poraslo nakon tog udarca i nedugo poslije još jednim direktom sjajno je pogodio Gaethjea. Justin je brzo zadobio posjekotinu pokraj lijevog oka, a možemo reći da je prva runda opravdala očekivanja koja smo imali od ove dvojice boraca.

Iako se činilo da Poirier preuzima inicijativu nakon prve runde, Justin Gaethje nije odustajao od ‘‘high kicka‘‘ koji ga je dobro služio i tijekom prve runde. Nakon 60-ak sekundi druge runde, Justin Gaethje fantastično je bacio desni ‘‘high kick‘‘, a Dustin Poirier ‘‘pokošen‘‘ je tim udarcem. Uspio je Gaethje plasirati još jedan udarac prije nego je Herb Dean uskočio i prekinuo ovaj meč. Zbilja brutalan nokaut u režiji Justina Gaethjea, novog vlasnika ‘‘BMF‘‘ pojasa.

Najavljivao je Justin Gaethje ranije ovaj tjedan kako želi onemogućiti Jorgeu Masvidalu stavljanje pojasa oko struka Dustina Poiriera. Gaethje je u tome naumu i uspio, a ovo mu je druga velika pobjeda u ovoj kalendarskoj godini. U trećem mjesecu ove godine Gaethje je brutalno prebio Rafaela Fizieva, a sada je nokautirao Dustina Poiriera. Te dvije pobjede mogle bi mu osigurati novi napad na titulu.

Derrick Lewis i Kevin Holland oduševili su svojim nastupima, Tony Ferguson izgledao je žalosno

Ostatak UFC 291 eventa ponudio je pregršt uzbudljivih mečeva i mnoštvo pobjeda prekidima. Kevin Holland i Derrick Lewis brzinski su završili svoje protivnike.

Holland je Chiesu zaustavio ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, a Derrick Lewis oduševio je ‘‘letećim koljenom‘‘ kojim je otvorio meč protiv Marcosa Rogerija de Lime. Brazilac je završio u nokadunu nakon tog ‘‘letećeg koljena‘‘ Derricka Lewisa, a ‘‘Crna zvijer‘‘ posao je dovršila nakon 33 sekunde borbe.

Tony Ferguson još jednom izgledao je katastrofalno unutar kaveza i upisao je šesti poraz zaredom. Bobby Green uistinu ga je deklasirao, a šest sekundi prije kraja borbe Green je Fergusona ostavio bez svijesti. ‘‘El Cucuy‘‘ nije htio tapkati na ‘‘arm triangle‘‘ gušenje i ostao je bez svijesti. Fergusona je tužno gledati u ovakvim izdanjima i ovo bi mogao biti njegov posljednji nastup unutar UFC-a, a moguće i u karijeri.

Alex Pereira i Jan Blachowicz pružili su poprilično razočaravajuć meč, a podijeljenom sudačkom odlukom slavio je Pereira. Odluka će vjerojatno naići na negodovanje određenog dijela navijača, ali bio je to tijesan meč koji je mogao otići na obje strane. ‘‘Poatan‘‘ je ovom pobjedom vjerojatno izborio i napad na titulu u poluteškoj kategoriji.

Srpski ‘‘Doktor‘‘ upisao je najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri

Uroš Medić borac je kojeg moramo izdvojiti s preliminarnog dijela priredbe. 30-godišnji srpski borac hrabro je pristao uskočiti na ‘‘short notice‘‘ protiv Matthewa Semelsbergera i debitirao je u UFC-ovoj velter kategoriji.

Nije meč dobro započeo za Medića kojeg je Semelsberger poslao u nokdaun tijekom prve runde. Srpski borac ‘‘upkickovima‘‘ se izvukao iz teške situacije, a sve bolje je izgledao kako je meč odmicao. Sredinom treće runde, Uroš je nokautirao Semelsbergera, a na pod ga je poslao ‘‘spinning backfistom‘‘.

Vrlo zanimljivu priredbu gledala je publika u Salt Lake Cityju, kao i svi ostali pred malim ekranima. Kompletne rezultate UFC 291 eventa možete pročitati u nastavku ovog članka.

UFC 291 - rezultati eventa:

Glavni dio priredbe:

Justin Gaethje def. Dustin Poirier via KO - R2, 1:00

Alex Pereira def. Jan Blachowicz via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 29-28) | IZVJEŠTAJ

Derrick Lewis def. Marcos Rogerio de Lima via TKO - R1, 0:33 | IZVJEŠTAJ

Bobby Green def. Tony Ferguson via submission (arm triangle gušenje) - R3, 4:54 | IZVJEŠTAJ

Kevin Holland def. Michael Chiesa via submission (D‘arce gušenje) - R1, 2,39 | IZVJEŠTAJ

Preliminarni dio priredbe:

Gabriel Bonfim vs. Trevin Giles via submission (giljotina) - R1, 1:13

CJ Vergara def. Vinicius Salvador via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3)

Roman Kopylov def. Claudio Ribeiro via KO (high kick) - R2, 0:33 | SNIMKA NOKAUTA

Jake Matthews def. Darrius Flowers via submission (RNC) - R2, 2:37

Uroš Medić def. Matthew Semelsberger via TKO - R3, 2:36 | IZVJEŠTAJ | SNIMKA NOKAUTA

Miranda Maverick def. Priscila Cachoeira via submission (armbar) - R3, 2:11

Linker
09. travanj 2024 20:40