UFC

Alex Pereira trenutno je nezaustavljiv! ‘Poatanov‘ lijevi kroše opet je bio presudan, Hill ekspresno nokautiran

Alex Pereira i Glover Teixeira

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
36-godišnji Alex Pereira lakoćom je upisao prvu obranu pojasa u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji

Nakon 12 odličnih mečeva na programu UFC 300 eventa, došao je red i na glavnu borbu večeri. Alex Pereira tražio je prvu obranu pojasa u poluteškoj kategoriji, a bivši prvak Jamahal Hill nadao se vratiti pojas u svoje vlasništvo.

Hill se prema kavezu zaputio uz stihove ‘‘The Champ is here!‘‘, čime je pokušavao dati do znanja kako je on prvak poluteške kategorije, a Pereira zapravo samo ‘‘čuva‘‘ njegov pojas. Hill se grdno prevario, jer pojas je ostao kod Alexa Pereire.

Velika napetost osjetila se u zraku tijekom početka meča između Alexa Pereire i Jamahala Hilla. Općepoznato je kako obojica posjeduju ozbiljnu nokautersku snagu i pažljivo se čekala prva konkretnija akcija. Pereira je metu tražio kombinacijom prednjeg direkta i ‘‘low kcka‘‘, dok je Jamahal Hill meč otvorio kombinacijom prednjeg direkta i lijevog ‘‘middle kicka‘‘. Dosta rezervirano započeli su Hill i Pereira, ali kao što smo ranije naveli, ovo su borci ozbiljne nokauterske snage.

Nakon otprilike tri minute prve runde, Pereira je dočekao priliku za plasirati svoj ubojiti lijevi kroše. Fantastično je na nosu Jamahala Hilla odsjeo ‘‘Poatanov‘‘ udarac, a Hill vidno izbezumljen završio ja na tlu. Pereira je nakratko i zastao, ali brzo je ipak ‘‘Poatan‘‘ shvatio da će morati zadati još nekoliko udaraca iz gornje pozicije. Nizao je Pereira udarac za udarcem (‘hammerfistovi‘) sve dok nije naveo Herba Deana na prekid ove borbe.

Tri minute i 15 sekundi potrajao je meč između Hilla i Pereire, a osim UFC-ovog pojasa, oko Pereirinog struka našao se i crni pojas. Pereirini treneri Plinio Cruz i Glover Teixeira odlučili su promovirati ‘‘Poatana‘‘ u crni BJJ pojas, iako Pereira u ovom meču nije imao potrebe prezentirati BJJ vještine. Možda ne baš najbolja situacija za takvu promociju, ali taj crni pojas zapravo je sporedna stvar u cijeloj ovoj priči.

Glavna uloga pripada lijevom krošeu Alexa Pereire. ‘‘Poatan‘‘ je brojne protivnike ‘‘zaledio‘‘ tim udarcem, a slobodno možemo reći kako je Pereirin lijevi kroše vjerojatno najubojitiji udarac među UFC-ovim borcima.

‘‘Poatanu‘‘ je ovo sedma pobjeda u osmom nastupu unutar UFC-a, a jedini poraz upisao je u meču protiv Israela Adesanye. Jamahal Hill s druge strane upisao je prvi poraz još od sredine 2021. godine kada je izgubio od Paula Craiga. Američki borac nanizao je četiri uzastopne pobjede nakon tog poraza, ali protiv Pereire nije mogao.

Na sjajan način Pereira je zaključio odlični UFC 300 event, a rezultate i izvještaje svih ostalih mečeva možete potražiti u nastavku ovog članka.

UFC 300 - rezultati eventa:

Glavni dio priredbe:

Alex Pereira def. Jamahal Hill via KO - R1, 3:15

Zhang Weili def. Yan Xiaonan via jednoglasnom odlukom sudaca (49-45 x3) | IZVJEŠTAJ

Max Holloway def. Justin Gaethje via KO - R5, 4:59 | IZVJEŠTAJ

Arman Tsarukyan def. Charles Oliveira via podijeljenom sudačkom odlukom | IZVJEŠTAJ

Bo Nickal def. Cody Brundage via sub (RNC) - R2, 3:38 | IZVJEŠTAJ

Preliminarni dio priredbe:

Jiri Prochazka def. Aleksandar Rakic via TKO - R2, 3:17 | IZVJEŠTAJ

Aljamain Sterling def. Calvin Kattar via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x3) | IZVJEŠTAJ

Kayla Harrison def. Holly Holm via sub (RNC) - R2, 1:47 | IZVJEŠTAJ

Diego Lopes def. Sodiq Yusuff via TKO - R1, 1:29 | IZVJEŠTAJ

Rani preliminarni dio:

Renato Moicano def. Jalin Turner via TKO - R2, 4:11 | IZVJEŠTAJ

Jessica Andrade def. Marina Rodriguez via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28 x2, 28-29) | IZVJEŠTAJ

Bobby Green def. Jim Miller via jednoglasnom odlukom sudaca | IZVJEŠTAJ

Deiveson Figueiredo def. Cody Garbrandt via sub (RNC) - R2, 4:02 | IZVJEŠTAJ

Linker
23. travanj 2024 22:19